Ott Tänak.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
16. august 2018, 21:07

Kiireimat aega näidanud Tänak publikukatse järel: see oli kohutav!

Ott Tänak võitis Saksamaa ralli publikukatse ja läks võidukihutamist juhtima. Hoolimata kiireimast ajast tunnistas eestlane taas, et talle sellised "Miki-Hiire-katsed" ei meeldi.

"Kohutav! Ma pole kunagi sõitnud nii õudsat publikukatset. Katse on WRC-autode jaoks nii kitsas ja väga palju oli alajuhitavust. See on sõu, saan sellest aru, aga päris ralliga pole sellel midagi pistmist," ütles Tänak pärast finišit.

Toyota pressiteates võttis Tänak päeva üldisemalt kokku. "Tore oli juba esimesel päeval kiire olla. Oli oluline, et testikatse sujuks ja me saaks uuesti asfalditunnetuse kätte, sest asfalditestid olid juba mitu nädalat tagasi. Tegime seadistuses paar muudatust, aga üldiselt oli auto tasakaal paigas. Anname endast parima, sest teame, et esimestele kohtadele tuleb sellel nädalavahetusel suur võitlus."

WRC-sarja üldliider Thierry Neuville sai 13. aja, aga kaotust kogunes vaid kaks sekundit. "Õige ralli algab alles homme, katki pole midagi," sõnas belglane rahulikult.

Väikeseid probleeme oli Sebastien Ogier'l, kes sõitis vastu heinapalli ja kaotas küljepeegli. Jari-Matti Latvala suretas lausa mootori välja.

Seis esimese katse järel: