Gregor Arbet.Foto: Martin Ahven
Korvpall
17. august 2018, 09:56

Arbeti karjäär jätkub TTÜ meeskonnas (1)

TTÜ korvpallimeeskond andis teada, et tiimiga liitub 35aastane Gregor Arbet, kes seni esindas Kalev/Cramo värve.

Tehnikaülikooli meeskond, mis tugineb oma üliõpilastele on kaua otsinud mängijat, kelle kogemused ning tööeetika aitaks tõsta treeningute ja mängude kvaliteeti ning kes oleks eeskujuks noorematele meeskonnakaaslastele, seisab klubi pressiteates.

Arbet on välja kasvanud Kalev/Cramoga tihedalt seotud Siili Palliklubist ja sai sajandivahetuse kandis meistriliiga tuleristsed Kalevi eelkäija Ehitustööriista ridades. Kalev/Cramo meeskonnas mängis ta alates 2006. aasta suvest, vahepeal pallis ta tugevas Kreeka liigas. Gregor on pühendanud end maksimaalselt ka Eesti koondisele, mida ta esindas 13 aastat. Selle perioodi tipphetkeks peab ta EM-finaalturniirile pääsu ning Eesti head esinemist seal. Lisaks on mees pallinud ka Saksamaa meistriliigas TSK-Würzburgi meeskonnas (2004-2005).

"TTÜ võistkond on mulle ideaalseks võimaluseks oma uute tegemiste kõrval ka korvpalli karjääri jätkamiseks. Tahan anda võistkonnale juurde tarkusi oma kogemuste näol ja näidata tugevat tööeetikat, mida eelnev karjäär on mulle õpetanud," ütles Arbet.

Peatreener Rait Käbin: "Ootame, et Gregori panus meeskonna hüvanguks kujuneb suureks mõlemal pool väljakut ning oma suure kogemuste pagasiga aitab nii mõnelgi noorel mängijal astuda oma arengus samm edasi."

Vanad tuttavad Käbin ja Arbet on koos mänginud Ehitustööriista meeskonnas (2000/2001) ja Tallinna Kalevis (2001/2002). Käbinil õnnestus Arbetit treenida ka Kalev/Cramos, kus tänane TTÜ peatreener oli Alar Varraku kõrval abitreener.