Kes keda? Avo Keel vs Gheorghe Cretu. Foto: cev.lu / Stanislav Moškov
Võrkpall
17. august 2018, 20:25

Keel lükkab favoriidikoormat Eesti õlgadele, Cretu pareerib

Eesti meeste võrkpallikoondis alustab pühapäeval EM-valiksarja Riias, kus nende vastaseks on juba kaotusekibedust tundnud Läti rahvusesindus.

Avo Keele hoolealused jäid kolmapäeval B-alagrupi avaheitluses 0:3 (23:25, 27:29, 13:25) alla Iisraelile, mistõttu on neil selg vastu seina. „Reaalsus ütleb, et oleme kehvas seisus. Peame Eesti vastu minema ja nii-öelda hullu hakkama panema, tuleb või ei tule. Peame riskima, teist võimalust meil pole,” sõnas Keel.

Kahe meeskonna materjali võrreldes peaks eelis olema sinilõvide käes ja sama meelt on ka lätlasi juhendav võrukas. „Kui võrdleme Läti ja Eesti koondise mängijaid, siis võrdluse kannatavad lätlased välja libero ja sidemängija osas, aga loomulikult läheme ja võitlema nagu oskame, kuni on mingigi võimalus edasi pääseda,” lükkab Keel favoriidi koorma selgelt oma sünnimaa õlgadele.

Eesti koondise juhendaja Gheorghe Cretu kolleegi kiidulaulu aga automaatselt omaks ei võta. „Ajakirjandus võib ju kirjutada, et meie oleme tugevamad ja vastased kehvemad, kuid ka neil on väga palju mängijaid heades liigades,” sõnab ta vastu.

Kuigi teoorias võib pühapäeval juhtuda, et riskeerivad lätlased hakkavad servijoonel hoopis rohkem eksima, ei saa sellele lootma jääda. „Kindlasti ei hakka me enda mängu muutma ning lootma mingitele tasuta punktidele,” kinnitas Cretu, kes saab taas arvestada ka vahepeal vigastustega kimpus olnud Ardo Kreegi ja Andrus Raadikuga.

De facto võõrsil mängule oli mõned päevad tagasi pileti lunastanud juba 1700 eestlast ning kohale sõitnud poolehoidjate jaoks on Riia kesklinnas püsti pandud ka eraldi fänniala. „Meie poolehoidjad on viimased viis aastat meiega koos arenenud, seda näeb juba sõprusmängudel, kus inimesed fännisärkides kohale tulevad. Riias tuleb kindlasti vinge lahing,” sõnas Cretu.

Mängule eelneb Riia kesklinnas Origo Summer Stage´il (Riia kesklinnas Stockmanni kaubamaja esisel platsil) algusega kell 15:00 fännide kogunemine ja kontsert, mis kulmineerub kell 17:00 algava rongkäiguga Riga Arenale. Rohkem infot nädalavahetusel Riias toimuva kohta leiab SIIT