Sebastien Ogier. Foto: MARKKU ULANDER
WRC
18. august 2018, 22:00

Saksamaa rallil rehvi lõhkunud Ogier: MM-tiitlit see ei otsustanud (1)

Saksamaa MM-rallil püsis Sebastien Ogier kindlalt teisel kohal, kuniks ta 13. kiiruskatsel oma Ford Fiesta rehvi lõhkus. Kaotsi läks üle pooleteist minuti ning prantslane langes esikümne lõppu. 

Craig Breen´i väljasõidu ja enda hea kiiruse abil tõusis Ogier viimase võistluspäeva eel siiski seitsmendaks, vaid 0,5 sekundiga on tema ees Andreas Mikkelsen. Seega reaalselt sõiduga on püütav kuuenda koha punktid, lisaks on saadaval powerstage´i boonus. 

Saksamaa etapist veelgi olulisem on aga MM-sarja üldseis, kus Ogier hoiab Thierry Neuville´i järel teist kohta. Belglane on lapupäevase võistluspäeva järel neljanas, kuid teine ja kolmas mees on umbes kaheksa sekundi kaugusel. 

"Ei, see rehvi lõhkumine ei otsustanud MM-tiitlit, sest hooaeg on veel pikk," ütles Ogier RTBFile. "Thierry pole minust palju ees, pidamata on veel neli rallit, nii et loodan tõesti, et midagi pole veel selge." 

Küll aga on valitsev maailmameister pettunud, et korralik võistlus luhta läks: "Tahaksin praegu nutta, sest võitlesime tõesti kõvasti ja püsisime Oti kannul. Paraku on siin sõitmine osati ka loterii. Kivid olid keset teed, me ei saanud neid vältida ja nõnda rehv katki läks."

Küll aga lubas kogenud Ogier, et midagi põdema ta ei jää ning saab väikesest tagasilöögist vaid jõudu juurde.