Foto on illustratiivne.Foto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
19. august 2018, 16:04

Mohni saare lähistelt leiti 23aastase sukelduja surnukeha (35)

Laupäeva varaõhtul jäi Harjumaal Mohni saare lähistel kadunuks sukelduja. Tuukrid leidsid pühapäeva lõunapaiku mehe surnukeha.

Viieliikmeline grupp oli sukeldumas saare lääneküljel ja ranna lähedal. Kaduma läinud sukelduja oli varasema sukeldumiskogemusega 23-aastane mees.

 

PPA kopter otsis laupäeval kadunud meest rannikulähistelt ja ranna-alalt. Rakvere politseijaoskonna merepääste patrull otsis koos Pärispea vabatahtlike merepäästjatega meest vee pealt. Samuti aitasid kadunud meest otsida teised sukeldujad.

Laupäeva õhtuks lõpetati otsingud sukeldujat leidmata. Pühapäeva hommikul alustasid päästjaid otsinguid taas sonaritega.

PPA valmisoleku ja reageerimise büroo juhtivkorrakaitseametniku Marge Kohtla sõnul ei ole veel teada, mis mehega juhtus ja mis vee all valesti läks. "Enne sukeldumist tuleks veenduda enda tervislikus seisundis ja mitte üle hinnata oma võimeid. Lisaks ei tohi unustada varustuse kontrolli, sest vee all olles sõltub kõik eelkõige toimivast varustusest. Kaaslastega sukelduma minnes tasub kokku leppida ka märguanne olukorraks kui midagi viltu läheb," lisas Kohtla.

Tuukrid leidsid mehe surnukeha pühapäeva lõunal. Politsei avaldab kaastunnet hukkunu lähedastele.