Ott Tänak. Foto: McKlein/ Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
18. august 2018, 22:45

Kindlalt liidrikohal kihutav Tänak: edu on suur, nüüd tuleb rallit nautida (6)

Saksamaa MM-rallil kindlalt võidu suunas kihutav Ott Tänak on senise asjade kuluga rahul ning üritab viimast võistluspäeval nautida. 

"Oli järjekordne hea päev. Tänane hommik polnud kerge, sest pidin esimest korda selle autoga erinevatel rajatüüpidel sõitma. Sealjuures tuli kõvasti suruda, sest võitlus oli kõva," sõnas Tänak Toyota tiimi pressiteate vahendusel. 

Eestlase elu läks lihtsamaks, kui lähim jälitaja Sebastien Ogier 13. katsel rehvi lõhkus ning palju aega kaotas. Osati oli roll konkurendi ebaõnnel, kuid päeva teisel poolel tundis Tänak end oluliselt paremini. 

"Pärastlõunal oli sõitmine palju nauditavam. Lõunapausil tehtud muudatused töötasid hästi ja autoga oli väga mugav sõita," arutles ta. 

Homseks päevaks on Tänak endale seadnud mõnusa plaani: "Meie edu on suur ning homme on paar vahvat katset. Nii et kõige tähtsam on homme sõitmist nautida." 

Kogu Toyota tiimile on Saksamaa ralli hästi läinud. Lisaks Tänakule on kõrges mängus Jari-Matti Latvala, kes võitleb Dani Sordoga teise koha nimel. Palju ei jää maha viiendat kohta hoidev Esapekka Lappi, kellel sihikul Thierry Neuville. 

"Lähme viimasele päevale vastu väga heast situatsioonist. Kõik meie kolm autot on esiviisikus - palju enamat ei saakski tahta," ütles Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen. "Otil on turvaline edu ja ta tunneb end hästi. Siiski tuleb sõita veel mõned pikemad katsed." 

Saksamaa ralli viimane võistluspäev algab kell 8.49. Pärastlõunaks on selge, kas Tänak suudab oma mullust võitu kaitsta.