Karol Mets asvas Hollandi kõrgliigas väravaarve.Foto: NAC Breda
Jalgpall
18. august 2018, 23:19

HEA TÖÖ! Mets kordas Operi, Klavani ja Ojamaa saavutust (2)

Eesti jalgpallikoondise tugitala Karol Mets tegi koduklubi NAC Breda eest tubli etteaste, aidates tiimi 3:0 võiduni ja lüües oma esimese värava Hollandi kõrgliigas.

Kui hooaja avamatšis kaotas Breda võõrsil kindlalt 0:5 AZ Alkmaarile, siis teises voorus võeti kodus vastu De Graafschap. Metsa tabamus sündis 50. minutil, lisaks tegid skoori veel Mitchell te Vrede ja Gianluca Nijholt. Mets tegi võitjate keskkaitses kaasa terve kohtumise.

"Pärast eelmist nädalat pidime oma kvaliteeti parandama. Loomulikult aitas ka koduväljak sellele kaasa," ütles Mets mängu järel antud intervjuus. "Sel nädalal olime enesekindlamad ja sellest saigi edu võti." Väravast rääkides jäi Viljandist pärit mees tagasihoidlikuks: "Alati on hea väravaid lüüa, aga mulle teeb rohkem rõõmu, et hoidsime oma värava puhtana."

Metsast sai läbi aegade neljas eestlane, kes on Hollandi kõrgliigas värava löönud. Viimati tegi eestlane Eredivisies skoori 2016. aasta 14. augustil, kui Go Ahead Eagelsi särki kandnud Henrik Ojamaa sahistas Nijmegeni võrku. Enne seda jõudis sihile Andres Oper, kes lõi ADO Den Haagi kasuks värava 2010. aasta 18. aprillil, vastaseks oli Waalwijk.

Ragnar Klavani sai Eredivisies viimati jala valgeks 2008. aasta augustikuu viimasel päeval, kui lõi Almelo Heralclese kasuks värava Feyenoordi võrku. AZ Alkmaari eest skooris Klavan küll mitmel korral, kuid mitte kunagi Hollandi kõrgliigas. 

Eestlaste väravad Hollandi kõrgliigas:

Andres Oper - 32 väravat (lisaks 15 väravasöötu), 115 mängu

Ragnar Klavan - 4 väravat (6 väravasöötu), 173 mängu

Henrik Ojamaa - 1 värav (0 väravasöötu), 6 mängu

Karol Mets - 1 värav (0 väravasöötu), 27 mängu

Statistika: transfermarkt.de