Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
19. august 2018, 14:48

FOTOD | Rootsi kroonprintsess Victoria saabus ühes kaasaga Kadriorgu (14)

President Kersti Kaljulaid tervitas ühes abikaasaga pühapäeva lõunal Kadriorus kroonprintsess Victoriat ja prints Danieli. Kohtumisel ja sellele järgnenud lõunasöögil keskenduti kahe riigi koostööle majanduse valdkonnas ning keskkonnaküsimustele.

President Kaljulaid ütles vahetult pärast kohtumist ja ühist lõunasööki, et Rootsi on üks meie lähemaid partnereid. "Seda nii poliitilisel tasandil ja kaubavahetuses, aga tegelikult on meie teed põimunud läbi ajaloo keerdkäikude ka paljude perede lugudes ning see side on tugev ka täna."

"Täna mõistame me maailma väga sarnaselt – nii olukorda Euroopas ja meie ümber, aga ka keskkonnaküsimusi ja –probleeme, mis järjest valusamalt päevakorda tõusevad kasvõi siinsamas Läänemere ümbruses," ütles Kaljulaid. 

Kohtumise jooksul istutati Kadrioru parki ka puu. Ent Eestis ametlikul visiidil viibivate Rootsi kuningakoja liikmete päev tuleb veel pikk.

Kadriorust suundusid Rootsi kroonprintsess Victoria ja prints Daniel koos president Kaljulaidi ja hr Georgi-Rene Maksimovskiga Naissaarele, kus osalevad Püha Maarja kabeli taaspühitsemisel.

Õhtul kell 19 võib kroonprintsessi ja printsi ning Eesti esipaari silmata Tallinna lauluväljakul EV100 Üheslaulmisel.

Vaata galeriist, kuidas kohtumine Kadriorus kulges!