Anett Kontaveit. Foto: Minas Panagiotakis
Tennis
20. august 2018, 09:23

Kontaveit kerkis maailma edetabelis taas 30 piirist kõrgemale, Kanepi parandas samuti kohta (3)

Eestlannad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi mängisid eelmisel nädalal Cincinnati tenniseturniiril. Mõlemad näitasid korralikke esitusi ning tõusid tänu sellele ka värskel avaldatud maailma edetabelis. 

Cincinnatis kolmandasse ringi jõudnud Kontaveit parandas WTA-tabeli kohta kahe võrra ning asub nüüd 28. real. Viimased neli nädalat püsis Eesti esireket 30.-31. positsioonil. 

Läbi kvalifikatsiooni Cincinnatis põhitabelisse murdnud Kanepi laeks jäi sel turniiri teine ring. Sellel vaatamata kerkis ka tema maailma edetabelis kaks kohta ning on nüüd 44.

Kontaveit alustab sel nädalal uut turniiri New Havenis, Kanepi võistluskalender pole praegu teada. 

Tabeli eesotsas on seis sama: esikohta hoiab Simona Halep, talle järgnevad  Caroline Wozniacki ja Sloane Stephens. Korraliku tõusu tegi Cincinnati turniiril Kontaveidi alistanud ning hiljem ka finaalis Halepist jagu saanud Kiki Bertens. Hollandlanna vahetas 17. positsiooni 13. vastu, mis on tema senise karjääri parim näitaja. 

Meeste ATP-tabelis loovutas Jürgen Zopp küll ühe koha, kuid püsib jätkuvalt esisajas, 97. kohal. Üheksa kohta langenud Kenneth Raisma on 729., koguni 22 positsiooni kukkunud Valdimir Ivanov 817. 

Esikohal jätkab Rafael Nadal, kellele järgnevad Roger Federer ja Juan Martin del Potro.