Ott Tänak (vaskul). Foto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
20. august 2018, 12:00

Ott Tänak Saksamaa ralli võidu järel: see oli mu karjääri kõige raskem!

Mullu Saksamaa ralli Fordiga võitnud Ott Tänak suutis tänavu sama Toyotaga. Kuigi viimase võistluspäeva eel oli edu üsna kindel, tunnistab saarlane, et tegemist oli ta karjääri kõige raskema etapivõiduga. 

"See oli mu karjääri kõige raskem võit," ütles Tänak wrc.com-ile. "Pidin tegema kõva tööd, kahel esimesel päeval tuli kõvasti suruda. Sebastien [Ogier] avaldas mulle kõva survet." 

Kõige raskem oli tema jaoks laupäev, mis polnud esialgu enesetunde poolest kõige parem. "Ma ei tundud end autos eriti mugavalt, ilmselt sellepärast, et tugev konkurent hingas kogu aeg kuklasse," meenutas Tänak päeva esimest poolt. "Pidin end kokku võtma ja tempot hoidma." 

Saarlane on viimased kaks rallit võitnud ning kui juurde arvestada punktikatsed, on tal maksimumist puudu jäänud vaid üks punkt. Kahe etapiga on üldarvestuses vahe Neuville´iga sulanud 72 silmalt 36-le. Teisel kohal asuvast Ogier´st lahutab 13 punkti. 

Hooaja lõpuni jääb veel neli etappi ning Tänak järgib varasemalt seatud plaani. "On hea näha, et liigume õiges suunas, aga vahe on endiselt suur. Mu eesmärk on jätkuvalt sama - võtta üks ralli korraga," sõnas ta. "Hakkame nüüd Türgi ralliks valmistuma, ees ootab pikk testperiood. Sealsed katsed on mulle veel täiesti tundmatud." 

Ühtekokku on Tänaku arvel nüüd viis rallivõitu. Täpselt sama palju sai karjääri jooksul kirja ka Markko Märtin.