Akido Toyoda (vasakul) ja Jari-Matti Latvala. Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
20. august 2018, 13:31

Toyota rallitiimi president on pettunud: meie ülesanne on luua töökindel auto, siiani pole me hakkama saanud (2)

Tänavusel hooajal Toyota rallitiimiga liitunud Ott Tänak on oma uuele leivaisale toonud kolm etapivõitu. Head kiirust on näidanud ka teised, kuid Yarise töökindlus jätab endiselt soovida. 

Nädalavahetusel peetud Saksamaa rallil rikkus tehniline probleem Jari-Matti Latvala võistluse. Varasemalt on jukerdanud nii Esapekka Lappi kui ka Tänaku masinad. 

Toyota president Akio Toyoda oli Tänaku võidu ning Lappi kolmanda koha üle mõistagi rõõmus, ent kripeldama jäi Latvala võistlus. 

"Tunnen südamest kaasa Jari-Matti Latvalale ja Miika Anttilale (Latvala kaardilugeja - toim.), kes ei saanud tehnilise probleemi tõttu rallit lõpetada," sõnas Toyoda pressiteate vahendusel. 

Ta jätkas: "Ühel päeval ütles Jari-Matti mulle, et selle autoga on väga hea sõita. Ta kordas sama ka Saksamaa ralli ajal. Sellepärast on tõeliselt kahju, et tema võistlus nii lõppes." 

Toyoda vabandusi ei otsi. "Meie kohustus on luua masin, millele saab täielikult loota. Siiani pole me sellega hakkama saanud," tõdes ta. "Peame rohkem pingutama, et auto veel paremaks muuta."