Jimmy Bennett ja Asia ArgentoFoto: AFP/Scanpix
Maailm
20. august 2018, 15:41

USKUMATU: #MeToo juhtfiguur on ka ise alaealise ahistaja (32)

Itaalia režissöör ja näitleja Asia Argento on üks prominentsetest naistest, kes mullu sügisel süüdistas filmiprodutsent Harvey Weinsteini seksuaalses ahistamises. Ajakiri Time nimetas seksuaalse ahistamise juhtumeid päevavalgele toonud naisi vaikusemurdjateks ning pärjas nende liikumise #MeToo aasta inimese tiitliga. Nüüd kirjutab The New York Times, et Argento maksis 380 000 dollarit vaikimistasu mehele, kes süüdistas teda seksuaalses ahistamises.

Tänavu mais kasutas Asia Argento Cannes'i filmifestivali lõputseremoonial oma lavaaega selleks, et süüdistada filmitööstust Harvey Weinsteini kuritegude varjamises. Argento andis koos režissöör Ava DuVernayga üle parima naisnäitleja preemia. Tema pöördumine filmirahva poole oli aga karmis toonis.

„1997. aastal vägistas Harvey Weinstein mind siinsamas Cannes'is. Olin 21aastane. See festival oli Weinsteini jahimaa. Ma tahan midagi ennustada. Harvey Weinsteini ei võeta siin enam eales avasüli vastu. Ta jääb elama häbisse, tõrjutuna filmikogukonnast, kes teda hoidis ja tema kuritegusid varjas,“ rõhutas Argento.

Juba mullu sügisel kirjeldas Argento üksikasjalikult, kuidas Harvey Weinstein oli teda 1997. aastal Cannes'is sundinud oraalseksi tegema. Nüüd aga kirjutab ajaleht The New York Times, et Argento maksis tänavu kevadel sügisel kohtuvälise kokkuleppe põhjal vaikimistasuna 380 000 dollarit noorele näitlejale ja muusikule Jimmy Bennettile. 

Noor näitleja ja rokkmuusik Jimmy Bennett süüdistas naist seksuaalses kallaletungis. Lugu juhtus 2013. aasta mais, kui noormees oli alles 17aastaseks saanud, Argento aga oli toona 37. Nüüd on noormees 22aastane. 

Väidetavalt kutsus Argento Bennetti hotellituppa, andis noormehele alkoholi ning näitas talle kirju, mille oli noormehele kirjutanud. Siis suudles ta Bennettit, lükkas ta voodile, võttis noormehel püksid jalas ja tegi talle oraalseksi. Seejärel ronis ta poisile otsa ning nad olid vahekorras. Seejärel palunud Argento Bennettil neist mitmeid pilte teha. 

Kuna Bennett oli tol ajal 17aastane, siis rikkus Argento seadust, sest California seadused lubavad seksimist alles 18aastaselt.

Väidetavalt mõjus vahejuhtum Bennettile nii rängalt, et tema töö ja sissetulekud kannatasid selle all. Viis aastat varem teenis Bennett 2,7 miljonit dollarit, kuid pärast vahejuhtumit langes sissetulek umbes 60 000 dollarini aastas, väidab mehe advokaat. 

Argento ja Bennett jõudsid kokkuleppele mille kohaselt naine maksab noormehele pooleteise aasta jooksul 380 000 dollarit. Esimene makse tehti aprillikuus ning selle suuruseks oli 200 000 dollarit. Pärast vaikimistasu saamist on Jimmy Bennettil keelatud oma suhtest Asia Argentoga rääkida.  

Asia Argento oli paar telekokk Anthony Bourdainiga, kes juunis enesetapu tegi. Nad kohtusid aastal 2016 ning neist sai armupaar.