Thierry Neuville.Foto: AFP/Scanpix
WRC
20. august 2018, 18:14

Neuville naeris Ogier' üle: ta läks närvi, sest ei suutnud Tänakust kiirem olla (4)

Autoralli MM-sarjas kahte esimest positsiooni hoidvad Thierry Neuville (Hyundai) ja Sebastien Ogier (M-Sport) loopisid Saksamaa ralli ajal teineteise suunas teravusi. Pärast rallit jätkas Neuville viiekordse maailmameistri töötlemist.

Vahepeal viiendaks langenud Neuville suutis Saksamaal suuremaid vigu vältida ja tänu konkurentide ärakukkumisele tõusis ta lõpuks teiseks. 

"Seda kutsutakse MM-sarja liidrikoha hoidmiseks. Ma ei saanud endale katkestamist lubada ja püüdsin olla võimalikult rahulik. Mul oli tark lähenemine, aga seda ei saa öelda Ogier' kohta, kes läks närvi, et ta ei suutnud endisest tiimikaaslasest Ott Tänakust kiirem olla," rääkis Neuville Belgia väljaandele DH.be.

"Seega võttis ta Panzerplatte katsel suuri riske ja sõitis vastu 250 kg kaaluvat kivi, mis lõhkus ta rehvi. Ta kaotas oluliselt rohkem, kui oleks võinud võita," lisas ta. Ogier sai Saksamaal lõpuks neljanda koha ja võitis Tänaku ees punktikatse. Väikese eksimuse teinud Neuville sai viienda aja eest vaid ühe punkti.

Ralli ajal pööras Ogier ajakirjanike tähelepanu sellele, et Neuville vingub igal võimalikult juhul auto ja kehvade tingimuste üle. Belglane vastas, et Ogier on osav endale valetamises - nimelt väitis Ogier, et laupäevane rehvipurunemine oli ebaõnn, aga Neuville märkis, et tegelikult sõitis Ogier vastu eelpool nimetatud kivimürakat.

MM-sarja üldarvestus:

1. Thierry Neuville (Hyundai) 172
2. Sebastien Ogier (M-Sport) 149
3. Ott Tänak (Toyota) 136
4. Esapekka Lappi (Toyota) 88
5. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 65