Sebastien Ogier.Foto: Reuters/Scanpix
WRC
20. august 2018, 20:45

Ogier selgitas, mis Saksamaa saatuslikul kiiruskatsel tegelikult juhtus (2)

Autoralli MM-sarja valitsev maailmameister Sebastien Ogier kirjutas oma kodulehel Saksamaa rallist, mille ta lõpetas neljanda kohaga.

Prantslase heitlus Ott Tänakuga lõppes laupäeva pärastlõunal, sest ta oli legendaarsel Panzerplatte katsel sunnitud rehvi vahetama. Ogier'l läks kaduma umbes minut ja 40 sekundit ning ta langes teiselt kohalt üheksandaks.

Ogier ei soovinud alguses juhtunul pikemalt peatuda ja märkis, et tegu oli ebaõnnega. Konkurendid, eesotsas MM-sarja liidri Thierry Neuville'iga, väitsid, et ebaõnnega polnud seal midagi pistmist, sest Ogier sõitis vastu kivikamakat.

Ogier sõnul asjad siiski nii lihtsad polnud. "Me kõik teame, et Panzerplatte katse on pisut loterii ja lõppenud nädalavahetusel polnud õnn meie poolt. Minu sõidujoon oli sama nagu ikka, aga sellest hoolimata näitas andur 7 kilomeetri järel, et vasakul esirehvil on väga vähe rõhku," kirjutas ta kodulehel.

"Saime kohe aru, et võitlus esikoha eest on läbi ja me peame peatuma. Katset oli jäänud ju koguni 32 km. Olin ekraanil olevast infost pisut šokis ja sõitsin peatumiskohta otsides ühes järgnevatest kurvidest vastu kivi. Õnneks oli tegu sama rattaga ja kokkupõrkel tagajärgi polnud," lisas ta.

MM-sarja lõpuni jääb neli etappi. Neuville'il on koos 172 punkti, Ogier'l teisena 149 ja Tänakul kolmandana 136 silma. Järgmine etapp peetakse 13.-16. septembrini Türgis.