Ott Tänak. Foto: McKlein/TGR
Spordiblogi
21. august 2018, 00:10

Pluss, miinus, ennustus | Tubli Tänak, lootustandev vollekoondis ja loodetust madalamalt lendavad korvpallurid (3)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb väikese ettevaate tulevikku. Järgnevalt meie 21. augusti valik.

Läinud nädala pluss

Selles, kas Ott Tänak ikka kuulub maailma rallieliiti, ei kahtle enam keegi. Mullune Saksamaa ralli tšempion suutis sama head kiirust näidata ka tänavu, triumfeerides asfaldirallil teist aastat järjest. Ainsana jättis mõru meki suhu asjaolu, et triumf tuli konkurentide ebaõnne tõttu, mitte võrdses heitluses. Laupäevasel võistluspäeval lõpetas Tänaku ja Sebastien Ogier' tulise heitluse katkine rehv, mille tõttu prantslane ligi poolteist minutit kaotas. Kui aga õnnejumalanna tüli norida soovib, siis pigem meie mehe rivaalidega. Langes ju katse varem purunenud rehvi ohvriks ka Tänak, kuid eestlaste õnneks juhtus see lühikesel katsel, kus rehvivahetus hädavajalikuks ei osutunud. 

Läinud nädala miinus

Rain Veideman. Foto: Alar Truu

Möödunud nädalal leidis uue koduklubi nii mõnigi Eesti korvpallikoondislane. Paraku ei osutunud meeste uued leivaisad nii erutavaks, kui kossufännid soovinuks. Vanameister Gregor Arbet lõi käed TTÜga, koondise üks liidreid Rain Veideman (pildil) hakkab pärast luhta läinud Itaalia esiliiga seiklust enesekindlust ammutama Raplast ning kaua Kalev/Cramo mänguvedurit vedanud Sten Sokk läheb Kreeka esiliigasse Thessaloniki Iraklisega Rait-Riivo Laane elu kibedaks tegema. Korralikuks hüppelauaks võib neist pidada ehk vaid viimast. 

Tuleva nädala ennustus

Võrkpallikoondis. Foto: cev.lu

60% on tõenäosus, et Eesti võrkpallikoondis (pildil) kindlustab algava nädala lõpuks koha järgmise aasta EM-finaalturniiril. Pühapäeval Lätist 3:1 jagu saanud sinilõvisid ootab sel nädalal ees kaks lahingut Iisraeliga. Kolm aastat tagasi Euroopa liigas vastamisi minnes ei andnud eestlased vastastele sõnaõigust, kuid lähiminevikust on meil ka üks valusam õppetund. 2013. aasta EM-valiksarjas pidi Eesti Belgias toimunud turniiril Iisraeli 3:2 paremust tunnistama.