Komöödiasarjas “Alo” kehastab Eesti populaarseim koomik Tõnis Niinemets nimitegelast, autosalongis töötavat müügimeest. Alo on alati positiivne ja energiat täis, aga laitmatu üldmulje taga on siiski ka peidus midagi muud... Foto: Mihkel Uba
Tele
21. august 2018, 14:12

SUUR ÜLEVAADE: Kanal 2 toob juubelisügisel ekraanile rekordiliselt palju uusi saateid (6)

Sel sügisel oma 25. sünnipäeva tähistav Eesti vanim eratelekanal Kanal 2 kostitab vaatajaid enam kui tosina uue saatesarjaga, näiteks jõuavad eetrisse argipäevane hommikuprogramm, Tõnis Niinemetsa komöödiasari ja Tuuli Roosma reisisaade. Uhiuute osadega naasevad ka senised publikumagnetid. Eestlased vaatavad päevas umbes neli tundi televiisorit. Just seepärast pakub Kanal 2 ka sel sügisel parimat programmi, et tõepoolest igas päevas oleks midagi uut ja üllatavat. “Nii palju täiesti uusi saateid pole Kanal 2 tõesti kunagi varem eetrisse toonud. Vaatamist jagub kõigile: neile, kes vaatavat telerit, et lihtsalt pärast rasket töö- või koolipäeva lõõgastuda, aga ka neile, kes tahavad aktiivselt kaasa mõelda,” märgib Eesti Meedia telekanalite juht Rait Killandi. “Ees ootab üks tõeliselt unustamatu telehooaeg. Palju õnne, Kanal 2!”Uut programmi tutvustav erisaade “Kanal 2 uus hooaeg” on eetris pühapäeval, 2. septembril kell 19:35, kohe enne hittfilmi “Pilvede all. Neljas õ
Daniel Levi Viinalass Foto: Kertin Vasser


Kevadel palju kõneainet pakkunud erisaatena eetris olnud satiiriprogramm “Su nädal kõlab tuttavalt” jätkub iganädalase saatesarjana, kus võetakse humoorikalt ette nädala kõige tähtsamad teemad ning ka kõik see, millest tegelikult tulnuks rääkida. Julget huumorisaadet, kust ei puudu ka pöörased muusikavideod, leidlikud paroodiad ja teravad sõnavõtud, juhib Katariina Tamm. 

Huumorishow “Intriigikogu” on esimene telesaade Eestis, mis on kolinud YouTube'ist televiisorisse. Udujuttude meistrid ning fake-news’i fabritseerijad Siim Taba Valgast ja Sander Valge Põlvast teevad puust ja punaseks selgeks, mida nemad asjadest arvavad. Püha pole ei riigikogu esimehe kõrvalhüpe ega Palja Porgandi uus tüüp. Tuli tõmmatakse peale kõigele, mis liigub ja kiigub. 

Vanade lemmikutena lahutavad meelt Teet Margna ja Kristjan Jõekalda show
“Nädalalõpp Kanal 2ga”, tempokas teadmisteproov “Kuldvillak”, lotoloosimine lustlikus telemängus “Suur lotokolmapäev: Rooside sõda” ning huumorispektaakel “KMD Klubi”

Foto: "Nädalalõpp Kanal 2ga" (Aivo Kallas/ KliffKlaus)


Tõsielu: Tuuli jääb Eestisse, Müürsepp ja Paljas Porgand lähevad võõrsile

Oma perega Siberis, Hiinas, Austraalias ja Iraanis seigelnud Tuuli Roosma ei sõida sügisel võõrsile, vaid kutsub hoopis oma uued Iraani sõbrad meie enda kodumaad avastama. Äraspidises reisisaates “Meie suvi iraanlastega” toimub tõeline kultuuride kokkupõrge: kuidas saavad konservatiivsed Iraani moslemid hakkama oluliselt liberaalsemas Eestis? 

"Meie suvi iraanlastega" Foto: Kanal 2


Ta on Eesti üks edukamaid korvpallureid läbi aegade, kes on mänginud nii NBA kui Euroopa parimates klubides. Järgmisel sügisel osaleb Martin “Mürka” Müürsepp tähtede mängul, milleks tulevad kokku vanad võitluskaaslased nii Eestist kui mujalt maailmast, et viimast korda koos avalikkuse ees väljakule joosta. Seikluslikus tõsielusarjas “Mürka: viimane lahing” rändab Mürka koos Marko Kaljuveeriga üle maailma, et taas kohtuda oma vanade sõprade ja rivaalidega.

"Mürka: viimane lahing" Foto: MADIS SINIVEE


Iga suhte proovikiviks on esimene välisreis. Tõsielusarjas “Paljas Porgand mesinädalatel” näeme, kuidas Eesti üks tuntumaid terviseblogijaid Paljas Porgand (Merilin Taimre) sõidab oma uue elukaaslase Roomet Poomiga Itaaliasse. Reisil selgub, kas vaid mõni kuu koos olnud noored on ikkagi teineteise jaoks loodud ning kuidas nad saavad hakkama vältimatu reisistressiga. 

Terve kuuma suve on vaatajad kaasa elanud Eesti menukaima blogija Malluka (Mariann Treimann) pere tegemistele. Tõsielusarjas “Malluka sügis” näeme, mis juhtub Malluka, tema abikaasa Kardo ning nende tütarde Mari ja Lende elus, sest juba sügisel sünnib nende toredasse perre kolmas laps. 

Eesti inimesi abistavat “Kodutunnet” juhib uuel hooajal Anneli Lahe. Uues saatesarjas “Meie kaunid kodud” piilume, millistes imelistes kodudes Eestis elatakse.

Ajakirjandus: millised olid nullindad? 

Retro-doksari “Pöörased nullindad” meenutab erakordselt pöördelist eelmist aastakümmet, mil Eesti võitis Eurovisiooni lauluvõistluse ning astus nii Euroopa Liitu kui NATOsse. Maailmapilti ilmus aga paraku ka pidev terrorihirm. Saatejuht-toimetaja Madis Kimmel vestleb umbes poolesaja inimesega, kelle teod on jätnud nullindatesse jälje: teiste seas mõtestavad möödunud aastakümmet Andrus Ansip, Urmas Sõõrumaa, Mihkel Kärmas, Jan Uuspõld, Indrek Tarand, Peeter Võsa, Dave Benton, Anu Saagim jpt. 

Kas sina teadsid, et pensionär Peeter on omavanuste seas vingeim ülevõllikiigemees? Aga äkki oled kuulnud mängukaartide jagamise Eesti meistrist Richardist ja Põltsamaal elavast Eesti parimast trikijalgpallurist Enost? Ei ole?! Siis ära muretse, sest EV100 juubeliaastale pühendatud koguperesaade “100 erilist eestlast”võtab luubi alla Maarjamaa talendikate ning erakordsete inimeste tegemised. 

Iganädalane telemagasin “Radar” uurib erakordseid juhtumisi uue peatoimetaja, Bonnieri preemia kahekordse laureaadi Kärt Anvelti juhtimisel. Toimetusega liituvad ka seni “AK” Tartu korrespondendina töötanud Ege Tamm ning endine ERRi ajakirjanik Eeva Esse. 

Samuti jätkub Eesti üks tunnustatumaid saatesarju, Roald Johannsoni meeleolukas reportaažisari “Roaldi nädal”, mis on võitnud nii Eesti meelelahutusauhinna ning Eesti filmi- ja teleauhinna.

Politseisaade “Krimi” jätkab Eesti elu pahupoole kajastamist Robert Rooliga. 

Seriaalid: Tõnis Niinemets hakkab müügimeheks 

Komöödiasarjas “Alo” kehastab Eesti populaarseim koomik Tõnis Niinemets nimitegelast, autosalongis töötavat müügimeest. Alo on alati positiivne ja energiat täis, aga laitmatu üldmulje taga on siiski ka peidus midagi muud... Sarjas löövad kaasa ka Märt ja Priit Pius, Priit Võigemast, Uku Uusberg, Linda Kolde, Reimo Sagor, Külliki Saldre jpt. 

"ALO" Foto: Mihkel Uba


Eluterve huumoriga seriaal “Teine võimalus” viib Ida-Virumaal asuvasse Tuleviku külla, mis on tööpuuduse ja väheneva elanikkonna tõttu muutunud täielikuks perifeeriaks. Et päästa küla viimsest hävingust ja tuua sellele rohkem tähelepanu, otsustavad elanikud viimases hädas kollektiivselt osa võtta tõsielusarjast... Huumorisarja “ENSV” tegijate uues seriaalis näitlevad Indrek Ojari, Elina Reinold, Egon Nuter, Grete Paia, Ain Mäeots, Liina Tennosaar, Tõnu Kilgas jpt. 

Uute osadega rõõmustavad vaatajaid huumorisari “Naabriplika” ja Eesti vaadatuim sari “Pilvede all”, mis jõuab sügistalvel juba 250. osani. 

Igapäevased saated: hommikusaade kutsub ärkama

Igahommikune otsesaade “Hommik!” toob argipäeviti vaatajateni hea tuju ja just need uudised, mida on vaatajatel tõepoolest vajalik teada. Sinna juurde veel mõnus annus lõõgastavat muusikat, lahedaid külalisi ja muidugi ka meeleolukat vaatamist pisiperele. Vaheldusrikast hommikuprogrammi juhivad Jüri Butšakov, Piret Laos ja Robert Rool. Argipäevane käimatõmbaja alustab juba esmaspäeval, 27. augustil ja äratab vaatajaid esmaspäevast reedeni kell 6.45. 

"Hommik" Foto: MADIS SINIVEE


Ulatusliku uuenduskuuri läbib juba 14. hooaega alustav “Reporter”, mis on sügisest eetris tööpäeviti uuel ajal: esmaspäevast reedeni kell 18.30. Eesti vaadatuim uudistemagasin saab uue välimuse, kajastades Eesti elu selle ilus ja valus veelgi mahlasemalt ja rikkalikumalt. Laupäevane ja pühapäevane “Reporter+” alustavad vanal tuttaval ajal ehk kell 19.00.

Erisaated: juubelile pühendatud eriprogramm 

Eesti vanim eratelekanal Kanal 2 alustas programmiga 1. oktoobril 1993 ja seega tähistame sel sügisel juba oma 25. sünnipäeva. Erinevad erisaated vaatavad tagasi Kanal 2 kirevale ajaloole. Suures rahvahääletuses “25 aastat Kanal 2: 50 parimat saadet läbi aegade” selgub, millist Kanal 2 saadet peavad meie vaatajad parimaks. Kas esikohale tuleb mõni praegugi eetris olev saade või vaatajad valivad oma lemmikuks midagi ammusemat?

Lustakas saatesari “25 aastat Kanal 2: Saateapsude mullafond” aga näitab, mis kõik võib televisiooni tehes viltu minna - ja eks enamasti lähebki.

Meelelahutussaates “25 aastat Kanal 2: Unustamatud muusikahetked” meenutatakse, milliseid erakordseid laule on Kanal 2 vahendusel terve Eesti viimasel kahekümne viiel aastal nautinud.

Novembris näitab Kanal 2 otseülekandena Saku suurhallis toimuvat aasta suurimat popmuusika-show’d “MyHits Awards 2018”, kus astuvad üles muusikud nii Eestist kui välismaalt. Piletimüük on juba alanud. 

Samuti jõuavad hooaja jooksul eetrisse juba traditsiooniks saanud menulaulude edetabel “Aasta hitid 2018”, uudiste-aasta kokkuvõte “Unustamatu 2018”, tulevikku kiikav “Mida toob aasta 2019?”, heategevuslik annetussaade “Jõulusoojus”, suurejooneline auhinnaloosimine “Viking Lotto aastaloos”, aga ka glamuursed auhinnagalad “Spordiaasta tähed” ja “Eesti muusikaauhinnad 2019”. Lisaks näevad vaatajad Marko Matvere juubelikontserti ''50 ringi” ning tänavuse “Laulu mu laulu” suvetuuri kontserti, kus astusid üles Karl-Erik Taukar, Genka, Lenna, Tanel Padar, Tõnis Mägi ja Ines. 

Filmid: enam kui 200 uhiuut filmi 

Algaval telehooajal toob Kanal 2 juba kinoklassikasse kuuluvate arvukate filmide kõrval eetrisse ka koguni enam kui 200 teleesilinastust.  

Nii näiteks jõuavad esimest korda televaatajateni viimaste aastate vaadatuimate kodumaiste kinohittide sekka kuuluvad provokatiivne komöödia “Svingerid” ning liigutav draamafilm “Pilvede all. Neljas õde”. Samuti ootavad väikeseid ja suuri filmisõpru eesti keelde dubleeritud animafilmid “Mina, supervaras 2” (Despicable Me 2), “Käsilased” (Minions), “Baleriin” (Ballerina), “Peletiste perekond” (Happy Family) ja “Lumeinimese poeg” (Son of Bigfoot). 

Teleesilinastuvate Hollywoodi menufilmide nimistu ulatub seinast seina, pakkudes midagi huvipakkuvat kõigile. Seiklusfilm “Jurassic World: Sauruste maailm” (Jurassic World), sensuaaldraama “Viiskümmend halli varjundit” (Fifty Shades of Grey), märul “John Wick 2”, raju komöödia “Ted 2”, koomiksifilmid “Batman vs Superman: Õigluse koidik” (Batman v Superman: Dawn of Justice) ja “Suitsiidisalk” (Suicide Squad), põnevusfilm “Bourne’i pärand” (The Bourne Legacy), naljafilm “Suvepuhkus” (Vacation), katastroofifilm “San Andreas” ja Oscaritega pärjatud maailmalõpupõnevik “Mad Max: Raevu tee” (Mad Max: Fury Road) on vaid mõned filmid, mida juba sügisest võib kinogurmaan Kanal 2 rikkalikust filmikavast leida. 

Välissarjad: USA edukaim sari viib haiglasse

Emotsionaalne haiglasari “Hea arst” (The Good Doctor) oli eelmise hooaja vaadatuim uus draamasari USAs. Shaun Murphy on noor ja andekas kirurg, kes suundub väikelinnast tööle suurlinna haiglasse. Ta põeb autismi, mis teeb ta elu keeruliseks, aga võimaldab näha ootamatuid seoseid ja lahendusi seal, kus neid teised ei märka. See teeb teemast suurepärase arsti, kes suudab terveks ravida pea iga patsiendi, ent kes paradoksaalsel kombel enda eluga päris hästi hakkama ei saa. Nimitegelast kehastav Freddy Highmore kandideeris rolliga ka Kuldgloobuse auhinnale. 

Uute osadega jätkuvad maailma suurim meelelahutussaade “Ameerika talent” (America’s Got Talent), krimisari “Rizzoli ja Isles” (Rizzoli & Isles), põrutav doksari “Vice”, draamasari “Chicago tuletõrje” (Chicago Fire), põnevussari “Must nimekiri” (The Blacklist), möllusari “MacGyver 2.0” (MacGyver), humoorikas põnevussari “Surmarelv” (Lethal Weapon) ja krimisari “Nuuskija” (Njuhatš), mille kolmanda hooaja võtted toimusid Eesti näitlejatega Tallinnas.