Anett Kontaveit. Foto: USA TODAY/Scanpix
Tennis
21. august 2018, 23:38

Pärast mängu väljakule harjutama jäänud Kontaveit: mäng polnud ilus, aga võit on positiivne (14)

Anett Kontaveit (WTA 28.) alustas USAs New Haveni turniiri võidukalt. Avaringis alistas ta õnneliku kaotajana põhitabelisse pääsenud prantslanna Pauline Parmentieri (WTA 71.) 3:6, 6:2, 6:2. 

„Võit on võit, selle üle tuleb alati rõõmustada,“ oli Anett Kontaveidi esimene lause Eesti ajakirjanikele pärast raskelt tulnud triumfi. „Mäng polnud täna kõige ilusam, aga võit on alati positiivne. Homme saan juba uue mängu ja ehk mängin siis paremini.“

Algselt pidi Kontaveit minema vastamisi maailma 13. reketi Kiki Bertensiga, kuid hollandlanna loobus viimasel hetkel viirushaiguse tõttu turniirist. Kui keeruline oli seetõttu tänaseks mänguks valmistuda?

„Eks ikka on keeruline, kui eeldad, et on üks vastane ja siis järsku, viimasel hetkel, on plaanimuutus ja vastu tuleb täiesti teine vastane, kellega pole varem mänginud,“ sõnas täna hommikusel soojendusel vangerdusest teada saanud eestlanna.

Mängijal pole tennisisti sõnul sellises olukorras enam suurt midagi teha, kuid treener jõuab väikese luuretöö siiski ära teha. „Treener ikka mingil määral teab. Ta annab siis nõu ja mingi plaan on olemas,“ sõnas Kontaveit.

Matš ise algas eestlanna jaoks raskelt, sest juba avageimis suutis Parmentier Kontaveidi servi murda. Kuigi esiti õnnestus meie esinumbril murre tagasi võtta, kuulus avasett kindlalt 6:2 prantslannale. „Olin hajevil ja kiirustasin. Kogu olek oli minu poolt natukene uimane,“ tunnistas eestlanna.

Teise seti keskel muutis Kontaveit veidi oma mängu ning võitis seejärel koguni kuus geimi järjest. „Teises setis proovisin palli rohkem mängus hoida. Mängisin jätkuvalt agresiivselt edasi, kuid ei üritanud enam nii kiiresti punkte ära lõpetada. Pidin temaga rohkem mängus püsima,“ sõnas Kontaveit.

Esimeses ja teises setis tehtud vead närisid eestlannat nii palju, et ta jäi pärast mängu 20 minutiks väljakule lööke harjutama. „Terve esimene ja teine sett polnud mu serv väga hea. Tahtsin seda, millega mängus polnud nii hea tunne, paar korda ka õigesti teha,“ selgitas eestlanna.

Suures plaanis pakub pärast Wimbledoni korraks aja maha võtnud ning seejärel treener Nigel Searsiga Eestis oma mängu kallal töötanud Kontaveidile rahulolu fakt, et tänavune USA turnee on kulgenud oluliselt positiivsemalt kui mullune.

„Olen iga turniir ikkagi mõne mängu võitnud. Eelmisel nädalal näitasin väga head tennist – Kiki Bertensiga oli madistamine ja kaks võitu enne seda tulid väga kindlalt. Arvan, et olen paremas seisus kui aasta eest enne US Openi,“ sõnas eestlanna.

Järgmises ringis tuleb Kontaveidile vastu Rio olümpiavõitja Monica Puig, kellega eestlanna Wimbledonis paarismängus kaasa lõi. „Trennis oleme mänginud koos, kuid enamasti samal pool võrku. Eks ma enam-vähem tean, kuidas ta mängib, kuid seda, kuidas asjad tegelikult käivad, näitab omavaheline mäng,“ sõnas Kontaveit.