„Metro Exodus“ pakub mängijale avastamiseks varasemast avatumat maailma.Foto: 4A Games / Deep Silver
Esport
22. august 2018, 13:13

VABADUS! „Metro Exodus“ jätab Moskva umbsed metrood minevikku

Level1 ajakirjanik Lauri proovis maailma suurimal videomängumessil Vene kirjaniku Dimitri Glukovski „Metro“ romaanidel põhinevat videomängu. Mida pakub verivärske episood?

Postapokalüptilises maailmas aset leidva üksikisikuvaates tulistamismänguseeria „Metro“ kolmas peatükk, alapealkirjaga „Exodus“, lubab olla suurem ja dünaamilisem kui eelmised osad ning gamescomi demo esitles seda väga hästi.

Mängija pannakse taaskord peategelase Artjomi kiirgusevastastesse talvesaabastesse. Seekord toimub tegevus primaarselt väljaspool Vene metroosid, sellega on kadunud aga eelmiste osade klaustrofoobiat tekitavad tunnelid. Mäng on jätkuvalt lineaarne, kuid samas tunduvalt rohkem avatud – mängukeskkond on suur, lubades mängijal avastada peidetud radasid ja läheneda ülesannetele enda nägemise järgi.

Maailm väljaspool metrood on aga ohtlik ja mängija peab end kaitsma erinevate loomade, küttide ja isegi mutantide eest. Õnneks on kasutamiseks palju relvi: vibupüssid, püstolid ja isegi vana hea „bastard gun“. Kõik relvad on rahuldustpakkuvalt võimsad, aga samas ebastabiilsed. Tihtipeale need riknevad, mistõttu on neid vaja erinevate kemikaalidega pesta. Lisaks nendele vahenditele on vaja veel koguda ka vanarauda, millega on võimalik oma tulirelvasid tuunida.

„Exoduse“ üks tugevaim külg on tema graafika. Mäng näeb vapustav välja, olles täis pisidetaile igas tühisemaski kõrvaltees. Kolmas osa paneb palju olulist infot ka mängijale vajalikule visuaalsele informatsioonile läbi Artjomi käe, kus erinevad tulukesed näitavad nii kiirguse taset kui ka mängija nähtavust. Seda viimast peab pingsalt jälgima, kui ei taha just vastastelt kuuli saada, või halvemal juhul mõne eluka toiduks hakata.

„Metro Exodus“ jõuab mängijateni 2019. aasta 22. veebruaril, nii et gaasimaskid olgu selleks ajaks olemas!

Rohkem gamescom 2018 muljeid leiad meie veebilehelt!