Eesti vs Iisrael võrkpallilahing. Foto: Erki Pärnaku
Võrkpall
22. august 2018, 20:29

GALERII | Eesti koondis pakkus täismaja publikule vinge elamuse (4)

Eesti võrkpallikoondis jätkas 2019. aasta EM-valiksarja võidukalt, alistades puupüsti täis Kalevi spordihallis Iisraeli koondise 3:0 (25:19, 25:21, 25:15). 

Iisrael oli oma kodutöö korralikult ära teinud ning kohe kohtumise alguses sulgesid nad eduka blokiga Robert Tähe ründelöögid. Ainsana suutis eestlastest oma löögid maha jätta Oliver Venno. 6:10 kaotusseisus võttis Gheorghe Cretu aja maha ning pärast seda sinilõvide mäng paranes.

Vaikselt järele tulnud Eesti jõudis esmakordselt viigini seisul 13:13 ning sõiduvette saanud koondis peatus alles seisul 19:14, pärast 10:1 spurti. Avageim lõpuks meile 25:19.

Teise seti alguses õnnestus Andri Aganitsal sisuliselt kõik. Meie tempomehe blokipunkti, temporünnaku ja serviseeria (mille sisse kuulus ka üks äss) toel pääses Eesti 5:1 juhtima. Paraku sulas see edu kui või ning peagi oli tablool hoopis Iisraeli 7:6 eduseisu. Abi ei tulnud ka servijoonelt, kust ässade asemel tuli hoopis kaks pallinguviga järjest. Üheskoos kulgeti punkt-punkti heitluses kuni seisuni 18:18, pärast mida Eesti oma teed läks ning geimi 25:21 võitis.

Kolmas geim kulges Eesti jaoks sisuliselt ideaalselt. Eduseis kasvas kohe algusest peale ulmelise kiirusega - 4:0, 9:2, 16:4. Seejärel saatis peatreener Cretu platsile ka kohtumist seni pingilt jälginud mehed (Markkus Keel, Henri Treial, Ardo Kreek, Andrus Raadik, Stefan Kaibald ja Silver Maar) ning kolmanda geimi lõppskoori 25:15 vormistasid juba nemad. 

Pärast kaht mängu jätkab Eesti 6 punktiga ning alagrupi liidrina. Iisraelil on tabelis kolm silma ning Läti on kahe mängu järel nulli peal. Järgmisena asuvad sinilõvid võitlusesse pühapäeval, kui sõidetakse külla Iisraelile. Valiksari lõppeb järgmise aasta jaanuaris, mil võõrustatakse Avo Keele juhendatavat Lätit.