Patustanud korvpallurid ja paar ametnikku vabandavad Tokyos antud pressikonverentsil.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
23. august 2018, 12:39

Patustanud mehed koju saatnud Jaapani koondis jätkab turniiri kõigest 8 korvpalluriga!

Skandaal: koondisevormi kandnud Jaapani korvpallurid külastasid Aasia mängudel lõbumaja (8)

Eelmisel nädalal Indoneesias alanud Aasia mängudel on sündinud juba suur skandaal, mille korraldasid Jaapani korvpallurid. Neli mängijat külastas lõbumaja ja visati koondisest välja.

Pärast 82:71 võidumängu Katariga läksid Yuya Nagayoshi, Takuya Hashimoto, Takuma Sato ja Keita Imamura Jakarta nooblis kvartalis koos õhtust sööma. Nende juurde tuli jaapani keelt kõnelnud sutenöör, kes pakkus mängijatele tüdrukuid ja nood ei loobunud pakutust. Seejuures olid kõik riietunud koondisevormi, mida ei võetud seljast. Lõbumajja jäädi hommikuni.

Juhtunu jõudis kiirelt Jaapani delegatsioonini, kelle pahameelel polnud piire. Riigi olümpiakomitee juhtkond kogunes erakorralisele koosolekule, kus osalesid ka korvpallikoondise treenerid. Kõik neli mängijat saadeti oma kulu ja kirjadega koju, treenereid kohustati võtma tarvitusele meetmed edasiste sääraste juhtumite vältimiseks. Vahelejäänud vabandasid, kuid džinn oli juba pudelist väljas.

Et praegu ei saa enam ühtegi mängijat üles anda, jätkab Jaapan turniiri kaheksakesi. Aasia mängudel võistleb 18 000 sportlast 40 spordialal.