Sõprusmängus jookseb väljakule ka Amsterdami Ajaxiga meistrite liiga võitjaks tulnud Soome kõigi aegade parim jalgpallur Jari Litmanen. Foto: MATI HIIS
Spordivaria
23. august 2018, 16:08

Soome vutilegend Litmanen Lilleküla vutimurul

31. augustil kell 18.30 Lilleküla staadionil toimuvas veteranidest jalgpallilegendide sõprusmängus näeb väljakul Eesti poolelt Mart Poomi, Martin Reimi ja Andres Operit ning Soome poolelt Jari Litmaneni.

Soomlaste tiimi nimekaim mees, praegu Tallinnas elav Jari Litmanen on põhjanaabrite rahvuskoondises pidanud 137 mängu ja löönud 32 väravat. 1990. aastatel esindas ta pikalt Amsterdami Ajaxit, vahetas seejärel legendaarse Hollandi meeskonna särgi Barcelona oma vastu ning siirdus 2001. aastal Liverpooli.

Üle saja kohtumise pidanud meestest esindab Soome legendide meeskonda ka Jonatan Johansson, kes läks omal ajal laia maailma Tallinna Florast. Johansson mängis pikalt tuntud Šotimaa meeskonnas Glasgow Rangersis ja esindas seejärel Inglismaal Charlton Athleticut.

Eesti tähtede meeskonna eestvedaja on koondise peatreener, Eesti eest mängijana 157 kohtumist ja 14 tabamust kirja saanud Martin Reim. „Tuleme kokku ja naudime koos mängimist. Meeskonnas on kogenud mängijad, keda suuresti juhendama ei peagi. Möödunud aastal jäädi võõrsil Eesti-Soome 100+ raames neile 1:4 alla ja vaatame, kas saame nüüd revanši võtta!“ märkis Reim.

Lisaks näeb üle pika aja palliplatsil taas selliseid Eesti vutilegende nagu Marko Kristal, Raio Piiroja, Joel Lindpere, Teet Allas, Sergei Pareiko, Andrei Stepanov, Alo Bärengrub, Aivar Anniste, Tihhon Šišov, Liivo Leetma, Aleksander Saharov, Mati Pari, Igor Prins, Andrei Borissov ja Jevgeni Novikov.