Liliu sülitamine.Video: EJL
Jalgpall
23. august 2018, 16:25

VIDEO | TOHOH! Premium liiga parim väravakütt sai sülitamise eest pika mängukeelu (2)

Tänavu Eesti jalgpalli meistriliigas 25 väravat löönud brasiillane Liliu järgmises neljas voorus liidermeeskonda Nõmme Kaljut aidata ei saa. 

Jalgpalliliidu distsiplinaardokumentidest selgub, et Liliule on määratud neljamänguline võistluskeeld. 

Mis juhtus?

10. augustil Hiiu staadionil toimunud Premium liiga mängu Nõmme Kalju FC - FC Kuressaare 75. minutil sülitas Liliu FC Kuressaare mängijat Mario Pruuli pähe.

Pruul läks koheselt pärast intsidenti mängu peakohtuniku juurde, kuid kuna peakohtunik ja ka teised kohtunikud olukorda ei näinud, siis jäi mängija tol hetkel karistuseta.

Et peakohtunik nägi sülge Pruuli peas, fikseeris ta intsidendi minuti ja pöördus asja edasiseks uurimiseks jalgpalliliidu kohtunike osakonna poole. Jalgpalliliidu kohtunike osakond tegi olukorrast videoanalüüsi ja hankis järgnevate päevade jooksul täiendavat videomaterjali, mida otseülekandes ei kasutatud.

Täiendavast materjalist sai kinnitust, et intsident leidis aset, misjärel edastati video jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjonile. Distsiplinaarmenetluse käigus vaadati üle video ja koguti mängu peakohtuniku, abikohtuniku, FC Kuressaare ja Nõmme Kalju FC kirjalikud selgitused.

Vastase pihta sülitamine ei ole Eesti jalgpalliliigades tavapärane rikkumine, kuid näiteks 2015. aastal karistati selle eest kolme mängijat, kellest kaks teenisid nelja- ja üks viiemängulise keelu.

Nii jääb Liliul mängimata Pärnu Vapruse, Viljandi Tuleviku, Tallinna Flora ja Tartu Tammeka vastu. Mullu suvel Kaljuga liitunud 28aastane ründaja on nõmmekate särgis skoorinud meistriliigas 39 mänguga 41 korda.