Kelly Sildaru.Foto: Alar Truu
Talisport
24. august 2018, 07:42

Võistlusrajale naasev Kelly Sildaru pääses juunioride MMil ilma hüppamata finaali

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru (16) peab võistlusrajale naasmist veel pisut ootama, sest Uus-Meremaal Cardronas peetaval juunioride MMil jäeti naiste Big Airi kvalifikatsioon ära. Ööl vastu laupäeva toimuvas finaalis on eestlanna koht kindel.

Kuigi ametlikku selgitust pole korraldajad esitanud, siis Kelly isa Tõnis Sildaru sõnul räägitakse kohapeal, et põhjus oli osade võistlejate jaoks liiga suures hüppes. 12st osalejast 4 loobusid stardist ja seega jäi järgi 8 sportlast, kes pääsesid otse finaali.

"Kindlasti oleks võistlustunnetuse mõttes hea olnud, kui kvalifikatsioon oleks ikkagi toimunud," ütles Tõnis Sildaru. Põlvevigastusest taastunud Sildaru viimane võistlus oli ligi aasta aega tagasi just Cardronas peetud MK-etapil.

Cardona rajameistrid ongi asja tõsiselt võtnud, sest kuigi pargisõidu raja reile alles ehitatakse, tõotavad need tulla suure raskusastmega. Tõnis Sildaru võrdles pargisõidu raja keerukust X-mängude või MK-etappidega. Kui Kelly Sildaru tuli 2017. aastal juunioride maailmameistriks nii pargi- kui ka rennisõidus, olid rajad kergemad.

Treeningute põhjal on Sildarudel konkurentidest üldine pilt olemas. Kelly üritab teha 900-kraadist hüpet, sama on ka plaanis mõnel teisel. "Kõik tugevad juuniorid pole siia muidugi kohale sõitnud. Tegu on ikkagi kohaga, mis on Euroopa ja Ameerika mõttes teisel pool maakera. Lihtne muidugi olema ei saa. Aga kui õnne on, siis võib hästi minna," lausus Tõnis Sildaru.

Ajakava järgi algab Big Airi finaal Eesti aja järgi laupäeva öösel kell 2.

***

Juunioride MMil püüab Kelly Sildaru head tulemust teha ka pargisõidus (29.-31. august) ja rennisõidus (2.-4. september). Uus-Meremaa võistlused kulmineeruvad eestlanna jaoks 5.-7. septembrini peetava Big Airi hüpete MK-etapiga. Mullu võistlesid maailma tipud Cardonas pargi- ja rennisõidus. MK-sarja debüüdi teinud Sildaru tuli pargisõidus võitjaks ja rennis sai ta teise koha.