Sergio Perez Force India auto roolis.Foto: Reuters/Scanpix
Spordivaria
24. august 2018, 22:57

NII SEE JUHTUS | Sport 24.08: Force India vormel-1 tiimilt võetakse kõik punktid ära

Ja tere päevast ka sporditoimetuse poolt! Reede on spordimaailmas üsna rahulik. Siiski ei tähenda see, et meil ja mujal midagi põnevat ei toimuks. Koondame siia kogu päeva kõige vingemad spordiuudised. Näiteks kihab vormel-1 maailm täie hooga, sest nime vahetanud Force India meeskond kaotab kõik oma sel hooajal teenitud punktid. Püsige lainel! 
22:57

Sellega tänaseks lõpetame, head ööd!

22:57
JALGPALL

22:20
LASKESUUSK

21:17
JALGPALL

20:24
SUUSAHÜPPED

19:43
VORMEL

19:13
JALGPALL
19:11
JALGPALL

17:20
SUUSATAMINE

17:09
JALGRATTASPORT

Eesti koondisel Balti Keti velotuuril kahest kaks

Eestis, Lätis ja Leedus toimuv Balti Keti velotuur on seni kujunenud eestlaste peoks. Kui proloogil võidutses Gert Jõeäär, siis esimesel etapil stardi- ja finišipaigaga Tallinnas jättis kõik konkurendid seljataha Martin Laas.

152 km pikkuse etapil läks jagamiseks umbes 45 kilomeetrit enne finišit, küljetuule lõigul lõhuti peagrupp mitmeks jupiks. Ette jäi umbes 25 meest, kes Pirita-Kose-Kloostrimetsa ringil hakkasid omavahel kõrgeid kohti jagama.

Eestlasi oli jooksikute hulgas viis, kolm Eesti koondise sõitjat (Jõeäär, Laas ja Siim Kiskonen) ning kaks Cycling Tartu ratturit (Norman Vahtra ja Oskar Nisu).

Ringe sõideti viis ja viimasel ringil ründas ohtlikult Poola profitiimi Hurom liige Stanislaw Aniolkowski. Poolakas saadi kätte alles 300 meetrit enne finišit ja suur teene oli selles Kiskonenil, kelle rünnak konkurendid vihaselt tööle ajas.

Laas ja Jõeäär mängisid samal ajal kokku, liidrisärgis Jõeäär vedas Laasi rünnakupositsioonile ja koostöö päädis võiduga. Tartlasele hooaja viies UCI kategooria võit, talle järgnesid Emils Liepinš Läti koondisest ning Eryk Laton Huromist.

„Algselt oli plaan, et Jõeäär ise ründab kilomeeter enne lõppu, aga kuna Kiskonen oli ees, siis polnud mõtet seda käiku teha. Ta otsustas mind aidata. Vedas mu ette välja ja finišis kõik õnneks,” oli Laas rahulolev.

Teenitud kümne boonussekundiga tõusis ta kokkuvõttes 22. kohalt esikümnesse.

Liidrisärgis läheb homsele Valmiera – Sigulda etapile Leedu koondise esinumber, proloogil teise koha saanud Ramunas Navardauskas. Ta teenis kolme vahefiniši peale seitse boonussekundit, millega möödus Jõeäärest. Vahe on viis sekundit leedulase kasuks. Kolmas on kokkuvõttes Liepinš (+0.07).

Martin Laas sai enda kätte agressiivseima ratturi särgi, Norman Vahtra tõusis parimaks noorratturiks.

Homne pidulik start antakse kell 11 Valmiera linnavalitsuse eest, finiš on eeldatavalt 14.30 paiku Siguldas. Etapil pikkust 157 kilomeetrit.

Balti Keti velotuur 2018 etapid:

23. august - Proloog 4,6 km (Tallinn, Pirita)

24. august - Esimene etapp 152 km (Tallinn, pidulik start Toompealt ja finiš Pirital)

25. august - Teine etapp 157 km (Läti, Valmiera - Sigulda)

26. august - Kolmas etapp 160 km (Leedu, Penevežys - Vilnius)

16:36
VORMEL

16:01
JALGPALL

16:00
KERGEJÕUSTIK

Laupäeval 25.08 toimub Audentese ja TTÜ staadionitel Heitjate seeriavõistluste IV etapp. Võistlema on tulemas Rio olümpia neljas mees Martin Kupper, Anna Maria Orel, Kätlin Tõllasson, Kätlin Piirimäe, Anu Teesaar, Liina Laasma, Kristo Galeta, Jander Heil, Genro Paas ja paljud teised.

Välismaalt on võistlemas Valgevane koondislased ja Soome koondise naisheitjad.

15:37
TALISPORT

14:26
KORVPALL

Ülevaade sellest, millised Euroopa korvpallistaarid esindavad septembri keskel MM-valikmängudes koondiseid, millised mitte ja kes pole veel lõplikku otsust teinud.

12:36
JALGPALL

12:10
KORVPALL

11:21
JALGRATTASPORT

Sel aastal Eesti U21-vanuseklassi grupisõidumeistriks kroonitud ja hetkel Prantsuse amatöörmeeskonna Team Pro Immo Nicolas Roux ridadesse kuuluv Karl Patrick Lauk võitis Prantsusmaal Tour du Chablais avaetapi ja tõusis ka velotuuri üldliidriks.

68,5 km pikkuse võidusõidu võitja aeg oli 1:28.30 ja keskmine kiirus 46,441 km/h. Teine oli itaallane Mattia Baldo (Team Cipollini Ise Serrature) ja kolmas prantslane Matthieu Garnier (CC Etupes).

„Alustasin võistlust pea viimasest reast. Nii kitsal ringil oli see suureks miinuseks, sest ette oli väga raske jõuda. Kokku tuli sõita 35 ringi, ette jõudmiseks kulus 5-6 ringi. Ringi raskemal osal suutsime itaallasega jooksikute grupi kätte saada ja vahe sisse teha ning töötasime koos sõidu lõpuni. Tagasi ei suudetud meid tuua ja lõpp oli ainult vormistamise küsimus,“ kirjeldas Lauk võidukat sõitu.

Hiljuti sõlmis Lauk lepingu profimeeskonnaga Fortuneo-Samsic, kus asub sõitma stažöörina.

11:12
WRC

10:20
KORVPALL

Loe rohkem