Inimesed

Õhtulehe katse!

VÕITLUS HERILASTEGA: mida kodukootum vahend, seda tõhusam (44)

LISA KOMMENTAAR

Allergik26. august 2018, 22:33
Herilane on ohutu inimesele, kes ei ole allergiline. Ei ründa, kui hullult vehkima ei hakka. Kui sutsab, ei ole reaktsiooni. Siiski võiks koduaias grillikoha juures olla püünis, kui neid on liiga palju. Minul, allergilisel, on EPIPEN süstal kiirelt kättesaadav. Ametlikult allergiline saab selle osta paari euroga, niisama on kallis.
JuSS26. august 2018, 02:57
Tuppa lennanud herilase puhul soovitan kasutada harilikku kärbsepiitsa. Lennult on sellega muidugi raskem tabada. Varem oli saada selline kenake asjake nagu elektriline, patareitoitl tennisereketi kujuline riistapuu. Sellega saab ka tiirlejale pihta. käis üks särts ja sademed. Ka herilane oligi oma elektrtooli kätte saanud. Varemalt võis neid kataloogidest tellida. Sel suvel ei õnnestunud. Vahest on siin oomakaitsjt käsi mängus?
Folklores25. august 2018, 19:22
kirjutab, et Lembitu enne lahingut kutsus kokku kärajad.
Siis nõudis, et joome mõdu ja laulame ja lööme mõned herilased pooleks.
Siis joosti metsa, lahinguks oli hilja ja ega herilased ka armu andnud
Sul vedas25. august 2018, 18:59
kui valida ei said.
Ma kah ei saanud valida, keeldusin hinggamast, aga kui ämmaemanda lõtv lopsakas käsi kolm litakat pepu peale pani(rahu ta põrmule), siis ütlesin mis temast arvan....hingama tuli seeljuures hakata ja mu hea plaan vastu taevast. Neuroloogid siiani ütlevad et imelik miks alumised seljalülid väändes, sealt see valu
25. august 2018, 18:35
mul sööb kass herilasi nii et ragiseb.
Mõtlik25. august 2018, 15:48
Kurb tõesti, et neid niimoodi tapma peab - nemad ju pole saanud valida kellena sünnivad - elu ikka karm...:( Ma küll ei sooviks, et meist keegi vägevam liik mind ära tapaks, aga no selleks vägevamaks liigiks on killerid jm kurikaelad ja me iial ei tea kuhu otsa võime sattuda...
Sääsk25. august 2018, 15:02
Proovisin sääsetõre vahendit ja toimis :) lendasid ringi ning kukkusid surnud maha .
Tubli!25. august 2018, 17:32
Oled ikka jube "tubli" jätka samas vaimus. :) Purkide viisi soovitan mürgitada siis on parem. :)
RAA25. august 2018, 14:34
Mürgitage aga herilasi linnud söövad uimaseid herilased ja saate kenasti ka lindudest lahti.Linnud muidugi ei sure kohe aga järk järgult.Tugevamad jäävad muidugi alles.
Mina saan herilastega ilusti läbi.Kooritud õunad komposti,Kui mõni tuppa tuleb ,saab selle rahulikult aknast õue suunata.Laste basseiniveest võtan paljakäsi välja.Pole vee sel suvel nõelata saanud aga paar sutsu on isegi tervisele hea---muidugi kui allergiat ei ole. Käes on sügis ja nädal--2 ja neid polegi enam.Kes loodust ei kannata ,minge linna elama!!!
25. august 2018, 14:19
viruta lumelabidaga lagipähe nii et tolm järel
Arne25. august 2018, 12:48
Mis tapjarahvas me oleme ! Vastik !
Olen25. august 2018, 12:20
kuulnud,et herilast kartva inimese keha eritab mingit sellist ainet,millest herilased aru saavad,et neid kardetakse.Mul on neist herilastest täiesti ükskõik.Kui mõni käeulatusse ilmub-tapan ajaviiteks ära ja asi lahendatud.Tõsi,mul on kord olnud juhus,kus mind ründas tõepoolest lugematul arvul neid putukaid.Metsaveo traktor oli pikatüvega nende pesad segi tõmmanud ja siis nad leidsid minu selles süüdi olevat.Sain ca.15 pistet neilt,kuid kõik toimus ilma paanikata ja hiljem võtsin bensiini kaasa,otsisin nende pesaaugud üles,valasin törtsu bensiini ja pistsin põlema.Kahjuks ei suutnud neid kõiki ära hävitada!
vastutuul25. august 2018, 11:24
07.24-le ,elektrooniline putukatõrjuja olemas, kohe rõduukse juures, ei toimi herilastele ka siis kui nad toas lendavad
ostsin ka25. august 2018, 15:02
kunagi selle, pidi aitama sipelgate vastu, aga nood jalutasid rahulikult isegi selle peletaja peal.
Sipelgad25. august 2018, 17:32
ju ei teadnud, et see asi on peletaja ja peaks toimima
vastutuul25. august 2018, 11:19
nõus eelnevatega, v.a. mõnega siin. Teada on , et herilase mürk võrdsustub maomürgiga ja kui neid iga jumalapäev sinu elamisse tungimas sadu, ei anna see elada. Kärbsepiitsad on liiga nõrgad, herilasi on ju eri suuruses jne. jõhkrate sumisejateni välja, kes tulevad nagu helikopterid..mitu kärbsepiitsa läks hingusele, lõpuks keerasin ajalehest paksu piitsa, see toimis paremine. Tõdu äärel oli pidev meelituskauss magusaga.., mis oli õhtuks pilgeni täis, lisaks likvideerisid spetsialistid 2 pesa, 1 oli kohe aknaräästas. Aknad ja uksed olid kaetud moskiitovõrguga, kuid ikkagi ajasid nad end ka tubadesse. Kogu selle mõllu sees sain ikkagi 1 sutsaka kõhtu. päeva pärast ilmnesid tõsised nähud: tugev oksendus, kurgu ja suu allergiline paistetus, ei saanud vettki valuta neelata. Ei saanud aru:,et mis see on? Internetist otsides leidsin vastuse, et see oligi minu keha elus esimene allergiline reageering herilase mürgile, mis iga uue sutsakaga muutub ohtlikumaks! Olen keskeas inimene. Arst hoiatas, et see on väga tõsine asi. Aga need herilased tulid pilvedena, lõppu ei olnud näha. Vanasti nad peale vihma nagu kadusid, sel suvel mõneks tunniks... neid on ju terve elu olnud, kuid midagi sellist pole veel näinud..Läinud suvel panin õue, majast eemale pooliku arbuusi neile meelituseks, siis aga teadjad ütlesid, et sa toidad ju nastikuid ja rästikuid ise oma õue peal. Ja see jutt, et seal kus elab nastik , ei tule rästik, on ammu aegunud, elavad mõnemeetriste vahedega rõõmsalt mõlemad pered..Puukidest ei tasu rääkidagi. Hommikuti enne kõiki patseerisid üleval maja seinal rahumeelsed, armsad karvased metsmesilased, kes ei sega kedagi, niikui herilane ilmub, kaovad nad kohe
pragma25. august 2018, 11:16
sulgpalli reket on kõige efektiivsem..
yyy25. august 2018, 10:53
Õhtuleht, lõpeta juba nende teiste liikide tapmise õhutamise artiklitega. Kas normaalne inimene avaldab sellise artikli? Miks peab kogu aeg teisi liike tapma. Äkki on inimesi liiga palju hoopis? Me ka üks liik siin maa peal lihtsalt.
milleks tappa?25. august 2018, 13:50
see tapmise jutt ei lähe kohe mitte. tänavu on tõesti erakordselt palju herilasi. mu maja tuulekasti on nad pesa teinud, aga seni oleme sõbralikult hakkama saanud. võibolla seepärast, et ma neid ei karda ning ei hakka rabelema. kui uksed-aknad lahti, korraldan herilastele õue "tõmbekeskuse". aga milleks tappa? muide, herilased on looduses usinad sanitarid.
ma ka25. august 2018, 15:04
ei karda, aga ebameeldiv, kui ronivad suhu.
palve25. august 2018, 10:48
ajakirjanikud võiksid tutvustada ka eesrindlikke meetodeid konnade, varblaste, kurgede, oravate, siilide, partide, metskitsede, sipelgate, mesilaste, ahvenate ja põtrade hävitamiseks.
Tahaks näha25. august 2018, 11:05
kuidas põder sulle suhu tikub :).
pragma25. august 2018, 11:27
läbi esiklaasi..
ja mitte ainult suhu.. ikka silma ka..
25. august 2018, 10:15
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
H-le25. august 2018, 14:13
Kuidas sinu imidž on alati jutt ja nimi vastupidi kirjutada?
25. august 2018, 10:13
meie ei tapa herilasi vaid meelitasime nad majast eemale.paneme aeda aluse peale lutsukomme ja ühel aastal ka suhkrut ja kõik on rahul. herilased majandavad seal magusa kallal ja tuppa ei tule,mina ei pea nende hävitamist õigeks.nendega on võimalik rahulikult koos elada
magusa?25. august 2018, 11:07
aga kas näiteks liha on magus, nad ju lendavad sellele? Herilased tahavad valku, et sellega oma poegi toita, kas lutsukommides on ka valku?
pragma25. august 2018, 11:18
valku vajavad vastsed..
süsivesikuid vajavad nad enda lennumootori töös hoidmiseks..
yyy25. august 2018, 15:13
Valku saavad nad röövikutest. Ise aga söövad magusat ja seetõttu see kuskile aianurka magusa panemine on ülihea mõte!
Juula25. august 2018, 12:26
Olen ka ise kasutanud liha nende eemale peletamiseks, natuke veel mett peale, üks efektiivsematest vahenditest, aga et, eriti vapsikuid, vähendada, kes teevad kurja noorte puuistikutele, närivad pesamaterjaliks puutüvelt rõngana koore ära, kasutan nii peibutisega hästi vana (ei teagi, kas eelmise sajandi alguse või veel vanem) kaanega klaaskuplit, millel torujas ava, põhimõte sama kui pildil see plastpudel. Aga vot meie aias juba paar aastat pesitsevad maaherilastele need millegipärast ei toimi. varemalt elas kusagil läheduses herilaseviu, kes kevadsuvel kõik nende pesakohad välja kraapis ja kogu suvi neist rahu majas. nendega ei oska küll miskit peale hakata, mürke ei taha kasutada, meie aias elavad küllaltki palju linde, nirgipaar oma järglastega, 5 suurt kärnkonna, keda talveks keldrisse viin, sisalikke ja vesilikke, aga need kurjavaimu herilased teevad millegipärast oma pesad just tiigiäärsete kirsside ja hostade juurte alla, ainuke kasu nendest, et mutid suveperioodiks minema peletanud.
Üks omapära sel suvel - küllaltki arglikud metstuvid, kes pesitsesid lähinaabrite kõrges kuusehekis, pesitses üks tänavu meie maja seina ääres kasvava elupuu varju räästa alla kassidele ülespandud majakeses, pidime muidugi kassitrepi eemaldama, aga et lindu ei peletanud isegi paari meetri kaugusel palavate ilmadega töötav konditsioneer.
yyy25. august 2018, 15:12
olen suvilas25. august 2018, 10:05
neid tapnud sadu või isegi tuhandeid sel suvel..pudel pooleks ja coca sisse..kärbsepiitsaga kui chaki-chan..herilase mürki olen pihustanud voodrilaudade vahele, kus oli neil pesa-nädal aega ronisid poolsurnud laibad tolmuimeja lõugade vahele..parim on pesulapp õunamahlaga läbiimmutada ja pesuvahendiga kauss selle alla panna!
ohhoo!25. august 2018, 13:53
nii põnev tegevus siis inimesel sel kaunil suvel
jahh25. august 2018, 19:57
ehitan ja naudin ilusat suve suvilas ehitades..kuna aga triibulised sõbrakesed segavad, siis pean neid hävitama..sa ei taha teada, mis tunne on kui herilane suhu lendab ja kurgulakke sutsaka teeb-ojaaa!!
HAKKAB PIHTA!25. august 2018, 08:51
Ajalehed on muutumas tapatalgute pooldajateks. "Tõesti tublid inimesed tapate herilasi." Kui neid enam pole ja loodus saab selle tõttu mingi põntsu, siis süüdistage ainult iseennast, et nii lollid olite. Heilastel on ökosüsteemis tähtis roll. Osa herilasi tolmendavad ka õisi, aga tundub, et sellest meedia rääkida ei taha.
pragma25. august 2018, 11:20
mul ei ole nende vastu midagi täpselt selle hetkeni, kuni nad minu välisukse kõrvale pesa ei tee.. vaat' seal tekkisid mul nendega erimeelsused teemal, et kes on majas peremees..
Ka inimene25. august 2018, 17:38
võitleb oma koha eest ökosüsteemis. Kui sul on valida, kas "mingi põntsu" saab herilane või sina ise (või su laps näiteks), siis mida sa valid?
sina putuka sõber25. august 2018, 20:02
ütle palun, kus sel suvel neid õisi nägid? Sääskedele teed ka ehk pai, kui soe ja vihmane suvi saabub!? Ärge ikka päris lolliks ka minge oma looma ja putukaarmastusega...hulkuvaid koeri on palju liikvel-kus nende omanukest loomaarmastajad siis on, ah? Jutt on teil hea!
25. august 2018, 08:50
Kortermaja rõdul on suitsetamine keelatud
maakas25. august 2018, 08:28
Kõige parem ikka vana järgiproovitud kärbsepiits. Laksu paned, ja kohe pead putket tegema. Nii terve päeva uhmerdad, saad neid hulgaliselt hävitada.
pragma25. august 2018, 11:23
putket pead siis tegema, kui sa pesa uhmerdama hakkad..
üksik herilane ei ole agressiivne..
need äkilised lennuliigutused on lihtsalt pettemanöövrid, et edasist pihtasaamist vältida..
esimesel võimalusel teeb ta lihtsalt putket..
25. august 2018, 12:04
teeb ta jee putket.ründab nagu kamikadze sind lihtsalt lampi,ilma igasuguse sinupoolse süüta.
25. august 2018, 07:24
Hankige elektrooniline putukatõrjuja, augustis nad vist otsivad uusi pesa tegemise kohti, sumistavad ventilatsioonilõõris, aga rõdul ma neid küll väga palju ei näe. Mee lõhna peale lendas küll kohe herilane, läbi akna, kohale.
maakas25. august 2018, 08:30
augustis küll enam ükski herilane ei otsi pesategemise kohta.
Need,25. august 2018, 17:40
kes kalendrit ei tunne, otsivad küll. Või on neil midagi muud viga või on see osa evolutsioonist.