Grit ŠadeikoFoto: LIIS TREIMANN
Kergejõustik
25. august 2018, 15:01

Eesti seistmevõistleja osaleb mainekal ja kõrgetasemelisel mitmevõistlusel (1)

Pärast Euroopa meistrivõistlusi Berliinis seavad maailma parimad seitsme-ja kümnevõistlejad sammud Talence'i poole, kus toimub 42. Decastari mitmevõistlus.

Ainsa eestlasena võtab sel aastal osa seitsmevõistleja Grit Šadeiko, kelle isiklik rekord 6280 on 14 võistleja konkurentsis seitsmes. Favoriidiks tuleb ilmselt pidada Berliini EMil kolmanda koha saanud sakslannat Carolin Schäferit. Võitja Nafissatou Thiam ja hõbemedalist Katarina Johnson-Thompson ei osale.

Kümnevõistluses loodab Berliini häbi maha pesta EMile suurfavoriidina vastu läinud Kevin Mayer, kes ühes mõlema teise prantslasega ühel alal nulliga leppima pidi. Kohal on kogu Euroopa meistrivõistluste medalikolmik jt tippkümnevõistlejad. Maicel Uibo on endiselt hädas kannavigastusega.

Decastar toimub 15. ja 16. septembril. Kahel korral on eestlased võistluse ka kinni pannud. 2002. aastal võidutses seitsmevõistluses 6151 punktiga Larisa Netšeporuk, neli aastat tagasi oli kümnevõistluses alistamati Mikk Pahapill, kes teenis 8077 punkti. Üksikaladelt on 400m jooksus rekordaeg ette näidata Erki Noolel, kes 2000. aastal läbis staadioniringi ajaga 46,95.