Emils Liepinš.Foto: Taavi Sepp
Jalgrattasport
25. august 2018, 17:33

Lätlane kavaldas koduteedel naabrid üle ja tõusis velotuuri liidriks

Eestis, Lätis ja Leedus toimuv Balti Keti velotuur jätkus teise etapiga. Täna sõideti Valmierast Siguldasse ja kodupubliku rõõmuks võidutses Emils Liepinš.

157,1 kilomeetri pikkusel etapil selgus kõik alles finišis. Suure osa etapist sõitis kogu grupp koos. Esimesed tõsised rünnakud võeti ette 90. kilomeetril, kui peagrupist eemaldus 12liikmeline grupp. Eestlasi oli jooksikute hulgas kaks, Eesti koondise sõitja Steven Kalf ja Cycling Tartu rattur Joosep Sankmann.

Vahe kasvas vahepeal peaaegu kahe minuti pikkuseks, aga 15 kilomeetrit enne lõppu püüti kõik jooksikud kinni. Seega läks võitja otsustamine lõpu peale. Finišis näitas kiireimait minekut Läti koondise sõitja Emils Liepinš. Talle järgnesid Jakub Kaczmarek (Team Huron) ja enne sõitu liidrisärki hoidnud Leedu koondise rattur Ramunas Navardauskas.

„Lõpus olin ees ja plaan oli hoida Navardauskase tuules end,” sõnas Liepins pärast sõitu. „300 meetrit enne lõppu spurtisin ja see mulle võidu tõi.”

„Kogu sõidu ajal oli enesetunne suurepärane,” lisas 25-aastane lätlane. „Balti Keti velotuur on minu jaoks ettevalmistus eesolevaks Suurbritannia velotuuriks. Homme lähen sõitu kindla eesmärgiga hoida kollast liidrisärki.”

Esikümnesse mahtusid kaks eestlast, neljandana lõpetas Norman Vahtra (Cycling Tartu) ja seitsmendana Martin Laas (Eesti koondis).

Tänase sõiduga tõusis üldarvestuses liidriks Liepinš. Talle järgnevad Navardauskas (+0.05) ja Eesti koondise rattur Gert Jõeäär (+0.13). Parim noorrattur on jätkuvalt Norman Vahtra. Agressiivseima ratturi särki hoiab Emils Liepinš ja aktiivseima sõitja särki Ramunas Navardauskas. 

Homme sõidetakse velotuuri kolmas ehk viimane etapp, mis algab kell 10. 160-kilomeetrine etapp algab Penevežyses ja lõpeb Vilniuses.

Balti Keti velotuur 2018 etapid: 

23. august - Proloog 4,6 km (Tallinn, Pirita)

24. august - Esimene etapp 152 km (Tallinn, pidulik start Toompealt ja finiš Pirital)

25. august - Teine etapp 155 km (Läti, Valmiera - Sigulda)

26. august - Kolmas etapp 160 km (Leedu, Penevežys - Vilnius)