Kelly Sildaru eelmisel aastal Cardronas peetud MK-etapil.Foto: Miles Holden/Red Bull Content Pool
Talisport
26. august 2018, 06:53

ILUS TAGASITULEK! Kelly Sildaru võitis Uus-Meremaal juunioride MMil hõbemedali (15)

Põlvevigastusest taastunud freestyle-suusataja Kelly Sildaru tuli Uus-Meremaal Cardronas peetaval juunioride MMil Big Airi hüpetes teisele kohale. Ühtlasi lõppes Sildaru ligi aasta kestnud võistluspaus.

Kahe vooru järel hoidis Sildaru 84,8 punkti väärt hüppega esikohta, aga kolmandal katsel suutis venelanna Anastassija Tatalina koguda 90,4 punkti. Sildaru kolmas üritus kuigi hästi välja ei tulnud ja ta piirdus 42,4 punktiga. Kolmandaks tuli teine venelanna Lana Prussakova 80,2 punktiga.

Tulemused:

Võitjaks tulnud 17aastasel Tatalinal polnud varem Big Airi hüpetes peale Venemaa meistritiitli suurt midagi ette näidata, aga pargisõidus on ta MK-etappidel tulnud korduvalt esikuuikusse ja Pyeongchangi olümpial sai ta 12. koha.

16aastasel Sildarul on nüüd juunioride MMilt kaks kulda ja üks hõbe, sest 2017. aastal oli ta parim nii pargi- kui ka rennisõidus. Big Airi hüpetes jagati juunioridele medaleid esmakordselt.

Kvalifikatsioon jäi ära, sest kolm võistlejat ei julgenud hüpata ja seega pääsesid ülejäänud üheksa sportlast otse finaali. Algselt oleks finaal pidanud toimuma ööl vastu laupäeva, aga tugeva tuule ja udu tõttu lükati võistlus tänasele. Venimist oli tänagi, aga neljatunnise viibe järel saadi jõuproov siiski peetud.

Sildaru teeb Cardronas kaasa ka juunioride MMi pargi- ja rennisõidus ning Big Airi hüpete MK-etapil.

Kelly Sildaru võistlused Uus-Meremaal

Juunioride MM

  • 29. august - pargisõidu kvalifikatsioon
  • 31. august - pargisõidu finaal
  • 2. september - rennisõidu kvalifikatsioon
  • 4. september - rennisõidu finaal

MK-etapp

  • 5. september Big Airi kvalifikatsioon
  • 7. september Big Airi finaal