Kergejõustik

Doping vohab: 18 Keenia sportlast on uurimise all, mitu superstaari kannavad juba keeldu (2)

LISA KOMMENTAAR

njah31. august 2018, 22:54
1500m 3x maailmameister Kiprop maksis 30€ dopingukontrollile, kuna see nii viisakalt teatas päeva ette, et külastab teda. Paraku oli 30€ vähe ja mees jäi vahele. Vist polnud puhast pissi varutud. Kokku on paari aasta nüüd 50 keenialast vahele jäänud. Tundub, et kogu nende jooksuime seisnes dopingus ja korrumpeerunud dopinguküttides, kellele see oli lihtsalt võimalus vaesel maal raha teenida.
Jamaika jooksuime lõppes ka väga kiirelt, kui rahvusvahelised kontrollid hakkasid neid külastama. Kümmekond staari jäi vahele ja tosina medali asemel on viimastelt võistlustelt saadud ainult üks, seegi tõkkejooksus. Noorte staaride tulemused ei läinud mitte paremaks, vaid 200m jooksus jäid hoopis 1 sekund aeglasemaks ... 1 sekund on sprindis päris palju :)
Erdo Kann28. august 2018, 16:14
Ja mina aina imestasin, et kui Keenia MV tase olla pikamajooksudes kõvem kui MM-il, siis miks suurem osa mujale ostetud keenialasi ei suuda isegi EM-i tasemel finaali joosta. Aga jah mingeid rohtusid nendega kaasa ei antud ja pooled Türgi keenlased ei saanud finaaligi. Mõni sai tänu osalejate vähesusele otse finaali ja ei suutnud seal distantsi lõpunigi joosta.