Kelly Sildaru (vasakul) koos teiste MMi medalivõitjatega.Foto: WintergamesNZ/Facebook
Talisport
26. august 2018, 12:47

Kelly Sildaru: medali üle on hea meel, aga hüpete osas olen endas veidi pettunud (7)

Põlvevigastusest taastunud freestyle-suusataja Kelly Sildaru tuli Uus-Meremaal Cardronas peetaval juunioride MMil Big Airi hüpetes teisele kohale. Ühtlasi lõppes Sildaru ligi aasta kestnud võistluspaus.

Kahe vooru järel hoidis Sildaru 84,8 punkti väärt hüppega esikohta, aga kolmandal katsel suutis venelanna Anastassija Tatalina koguda 90,4 punkti. Sildaru kolmas üritus kuigi hästi välja ei tulnud ja ta piirdus 42,4 punktiga. Kolmandaks tuli teine venelanna Lana Prussakova 80,2 punktiga.

"Lootsin, et võistlus tuleb natukene paremini välja. Kolmest hüppest tuli ainult üks välja selline, mille ma hästi ära maandusin. Kahte viimast hüpet ei suutnud ma ära maanduda," ütles Kelly Sildaru Õhtulehele.

Kahel esimesel katsel läks 16aastane eestlanna välja selg ees 900kraadise hüppe peale, viimasel katsel üritas ta teha selg ees 1080kraadise hüppe.

Võidu võtnud Tatalina oli Kelly isa ja treeneri Tõnis Sildaru sõnul esikohta väärt. "Ta tegi samuti selg ees 900kraadise hüppe, aga lisas sellele salto. Õigemini mitte päris salto, aga raskusastet andis see juurde," selgitas ta.

Et võistluspaus oli pikk, siis kokkuvõttes jäid mõlemad siiski päevaga rahule. "Mul on hea meel, et olin poodiumil ning et ma saan jälle suusatada ja võistelda. Kõik on hästi, aga olen võib-olla endas natukene pettunud. Hüpetega ei jäänud päris rahule," sõnas Kelly.

Tõnis Sildaru: "Poodium on alati hea. Kui Kelly tunneb, et ta pole sooritusega rahul, siis ju nii on. Aga minu arvates tuleks talle aega anda. Pärast aastast pausi on ta teinud umbes 15 raskemat hüpet. Selle pealt ei saagi midagi suurt oodata. Kõik on hästi ja läheb ainult paremaks."

Sildaru teeb Cardronas kaasa ka pargi- ja rennisõidus, kus ta on tiitlikaitsja. Paar päeva saab ta pargisõidu rajaga treeningutel tutvuda, kvalifikatsioon on Eesti aja järgi ööl vastu kolmapäeva.