Fernando Alonso paiskus üle Charles Leclerci.Foto: Francois Lenoir
Vormel 1
27. august 2018, 11:00

VIDEO | Vastuoluline uuendus vormel 1 masina juures päästis esimese elu! (3)

Vormel 1 sõbrad pidi tänavusest hooajast harjuma veidi teistsuguse ilmega masinatega. Nimelt lisati sõitjate kaitses halo-kokpit, mis on saanud palju kriitikat, kuid tasus end nüüd esimest korda tõsiselt ära. 

Eilsel Belgia GP-l juhtus juba võistluse alguses jõhker avarii, kus Fernando Alonso masin paiskus üle Charles Leclerci. Kusjuures tabas hispaanlase McLaren Monte Carlost pärit piloodi Sauberi halo-t. 

"Vaatasin kordust ja nägin, kui tähtis halo on," viitas Alonso, et kaitsev kokpit võis päästa Leclerci elu. "Tegelikult polnudki nii äärmusliku tõestust vaja, kuid pole kahtlustki, et see on vajalik." 

Kui esialgu halo-kokpitiga välja tuldi, sai see kõvasti kriitikat. Paljud sõitjad pidasid seda ebavajalikuks, fännide arvates muutis see vormelite välimuse inetuks. Tänavusest hooajast võeti kaitsekilp siiski kasutusele. 

"Ma pole olnud kunagi halo fänn, aga olen väga õnnelik, et see minu peakohal oli," teatas Leclerc pärast eilset võistlust sotsiaalmeedias. 

Twitteris võtsid sõna paljud teised vormelimaailma inimesed.

"Turvalisus ennekõike. Sellepärast me halo kasutusele võtsimegi," kirjutas FIA president Jean Todt. "Võime halo diskussiooni nüüd lõpetada. See päästab elusid," säutsus 2016. aasta maailmameister Nico Rosberg.