Dainius Adomaitis.Foto: JACK GUEZ
Korvpall
27. august 2018, 16:01

Leedu korvpallikoondis peab MM-valikmängudes läbi ajama põhitegijateta, peatreener püha viha täis

Leedu korvpallikoondis teatas täna nimekirja, kellega minnakse vastu septembrikuistele MM-valikmängudele. Teiste hulgas jäävad eemale NBAs pallivad Jonas Valanciunas ja Domantas Sabonis. 

Kuigi klubihooaeg algab pärast MM-valikmänge, seisis nii mõnigi mängija valiku ees: kas riskida leivaisa pahandamisega või jätta lihtsalt koondise mängud vahele. Nii Valanciunas, Sabonis kui ka mõni teine valis teise variandi.

Klubide poolne surve ajas aga Leedu peatreeneri Dainius Adomaitise püha viha täis. "Võite koondisse minna, aga meie soovitame seda mitte teha," rääkis loots klubimeeskondade taktikalisest mõjutamisest. 

"Koondisemängud on korvpallis olnud alati kõige tähtsamal kohal. Matšid kõige suuremal areenil ning auasi igale mängijale. Kuhu on prioriteedid nüüd jäänud?" ütles Adomaitis Leedu korvpalliajakirjanikule Donatas Urbonasele. 

Ta jätkas: "Ma pole FIBA süsteemi (koondisemängud klubihooaja ajal) kõige suurem fänn, kuid ootan suuremat tuge meeskondadelt, treeneritelt ja klubijuhtidelt. Paljud tahavad koondises mängida, aga neile tehakse selgeks, et see pole päriselt aktsepteeritav FIBA ja Euroliiga peavad sõja lõpetama."  

Leedu koondise esialgne nimikiri matšideks Horvaatia (14. september) ja Hollandiga (17. september):