Foto: Raepress
Eesti uudised
28. august 2018, 16:04

Noortekampade hirmus pannakse Tallinna parkidesse turvamehed (30)

Täna toimunud Tallinna linnavalitsuse istungil tehti Kesklinna valitsusele ülesandeks rakendada kesklinna pargialadel mehitatud valvet.

Turvateenistus palgati esialgu kümneks päevaks. Täna kella 16-st alustas USS Security mehitatud valvet Kanuti aias, väljas on kuni 10 turvatöötajat koos vajaliku tehnika ja sõidukitega.

Tallinna südalinnas Kalevi ujula ja Vene kultuurikeskuse naabruses asuvas Kanuti aias tegutseb noorejõuk, kes on seotud mitmete vägivallajuhtumite, peksmiste ja röövimistega.

Nad kogunevad, joovad  ja lähevad edasi Snelli parki, linnahalli ümbrusesse või Balti jaama, kus otsivad ohvreid, keda peksta. Noorte sõnul on tüli algataja alati hilisem ohver.

Põhja prefekti Kristian Jaani sõnul ei ole noorte kambad linnas statistilises mõttes midagi uut. „Seda on läbi aastate kahjuks kogu aeg olnud. Seekord on lihtsalt väga lühikese aja jooksul olnud väga palju intsidente, kus kunagised murelapsed on saanud kurjategijateks ja on pannud toime kuritegusid,“ ütleb Jaani.

„Kui me räägime noorte kogunemistest, siis laias laastus on Tallinnas umbes 20 ninameest, kes on eri piirkonnast pärit ja erineva taustaga. Kuus inimest on praegu ka prokuröri taotlusel vahi all,“ selgitab Jaani. „Kui vaatame Harjumaad tervikuna, siis meil on iga ajahetk ligi 300 alaealist, kes on riskitaustaga. Neid on tegelikult väga palju.“

Foto: Tiina Kõrtsini