Anett Kontaveit US Openil avaringist kaugemale ei jõudnud. Foto: AFP/Scanpix
Tennis
29. august 2018, 06:26

KAHJU! Anett Kontaveit pakkis tulise lahingu järel reketid juba avaringis (6)

Eesti esireketi Anett Kontaveiti (WTA 27.) teekond tänavuse tenniseaasta viimasel Suure slämmi turniiril ehk US Openil lõppes juba avaringis, kus eestlanna pidi tunnistama tšehhitari Katerina Siniakova 6:7(3), 6:3, 7:5 paremust. 

Avasetis oli Kontaveit see, kes kolmandas geimis murdega ette said, kuid kohe järgmises geimis suutis 22aastane tšehhitar eestlanna pallingu vastu murda (1:1). Edasi suutsid mõlemad oma servi hoida ning avaseti saatus otsustati kiires lõppmängus, kus edu saatis Kontaveiti. 

Teises setis jäi Kontaveit kärmelt tagaajaja rolli - avageimis andis eestlanna oma pallingu käest pärast nelja tasamängu ning kolmandas geimis ei suutnud ta oma servil ühtegi punkti teenida (0:3). Kuigi seisul 2:5 suutis Kontaveit korra vastase pallingu vastu murda (3:5), ei vääranud see teises setis Siniakova võitu. 

Otsustav sett oli samuti väga murreterohke. Kontaveit pääses kohe alguses ette, kuid Siniakoval oli järgmises geimis vastus olemas (1:1). Seisul 3:3 andsid mõlemad lausa kahel korral järjest oma pallingu käest. Kontaveit sealjuures eriti valusal hetkel, sest 5:4 eduseisus oli eestlanna 30:0 eduseisus ehk vaid kahe punkti kaugusel matšivõidust. 

Seisul 5:5 õnnestus Siniakoval enda palling aga nulliga endale hoida. Seejärel 5:6 kaotusseisus servima läinud Kontaveit ei suutnud tähtsal hetkel enda pallingut hoida. Eestlanna suutis küll esimesed kaks matšpalli päästa, kuid lõpuks väljus pärast 2 tundi ja 32 minutit kestnud lahingust võitjana ikkagi Siniakova. 

Järgmises ringis oota tšehhitari ees Ajla Tomljanovic (WTA 58.)

Matši statistika: