Kelly Sildaru.Foto: Graeme Murray/Red Bull Content Pool
Talisport
31. august 2018, 00:59

Kelly Sildaru kindlustas trumpalal pääsu finaali juba esimeste minutitega! (5)

Uus-Meremaal Cardronas peetavatel freestyle-suusatamise juunioride MMil kindlustas Kelly Sildaru naiste pargisõidu kvalifikatsioonis pääsu täna öösel peetavasse finaali juba esimese katsega.

Sildaru sai kirja 91,2 punkti, mis on pargisõidus väga kõrge skoor. Et Sildaru oli stardijärjekorras teine, võib öelda, et edasipääsuks oli vaja vaid paari minutit! Teisel katsel andsid kohtunikud talle 89,6 punkti ja ka see oli parem kõikidest konkurentide sooritustest.

Ent finaalis ei tule Sildaru jaoks ilmselt kerge, sest Big Airi hüpetes eestlannalt kulla napsanud venelanna Anastassia Tatalina sai kvaifikatsiooni teises voorus kirja 89,4 punkti. Kolmanda tulemuse sõitis 88 punktiga välja jaapanlanna Kokone Kondo. Üle 80 punkti kogus ka kanadalanna Elena Gaskell (82,8). Finaali pääsesid kaheksa esimest.

Nii meeste kui ka naiste finaal peaks Eesti aja järgi algama ööl vastu reedet kell 5.00.

Kvalifikatsiooni tulemused:

Enne võistlust: pühapäeval peetud Big Airi hüpete finaalis sai 16aastane Sildaru hõbemedali. Pargisõidus on eestlanna aga juunioride MMi tiitlikaitsja ja kahekordne X-mängude võitja.

Naiste pargisõidu kvalifikatsioonis on Sildarul 17 konkurenti. Eeldatavalt on neist kõige tugevamad venelannad Anastassia Tatalina ja Lana Prussakova. Esimene tuli Cardronas Big Airi hüpete võitjaks, teine sai kolmanda koha. Pyeongchangi olümpial sai Tatalina pargisõidus 12. ja Prussakova 14. koha. MK-sarjas on aga mõlemad jõudnud korduvalt esikümnesse.

Finaali pääseb kaheksa paremat.