Jose Mourinho. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
29. august 2018, 10:49

Puuduvad alternatiivid ja igatsetud stabiilsus ehk miks püsib Mourinho Unitedi tüüri juures

Hoolimata sellest, et Manchester Unitedi jalgpalliklubil on käimas viimase 25 aasta halvim liigahooaja algus, ei tõtta klubi ninamehed sealse meedia andmetel peatreener Jose Mourinhot veel vallandama. 

Nädalavahetusel Tottenhamile 0:3 alla jäänud United on hooaja esimesest kolmest mängust kaotanud kaks ning kuigi viimati alustasid Punased Kuradid hooaega sama nigelalt 1992. aastal, on Unitedi aseesimees Ed Woodward valmis Mourinhole lisaaega andma, et asjad paremuse poole pöörata. 

Kuigi Woodwardi ja Mourinho vahelt jooksis suvise üleminekuperioodi ajal must kast läbi, soovib klubi juhtkond esialgu veel portugallasega jätkata. Seda peamiselt seetõttu, et pärast Sir Alex Fergusoni lahkumist 2013. aastal pole Unitedil olnud stabiilsust ja õiget suurklubi mainet, mida praegu Mourinhoga vägisi taastada soovitakse. 

Teine põhjus, miks Mourinhot kohe üle parda ei visata, peitub sobivate asenduskandidaatide puuduses. Briti meedia on sahistanud juba pikemat aega, et Unitedi esimeseks valikuks olen Tottenhami loots Mauricio Pochettino, kuid argentinlast õnnestuks neil Old Traffordile meelitada vaid hooaja lõpus. Kui siiski. 

Teine kuum nimi on suve alguses Madridi Reali töökohast lahti öelnud Zinedine Zidane, kuid prantslane seadis ennast äsja sisse Torino Juventuse kontoris, ega kibele esialgu väljaku äärde tagasi. 

Seetõttu ongi Mourinhol kaelas pikem rihm, kui tema eelkäijatel Louis van Gaalil ja David Moyes'il. Ja kes teab, äkki õnnestubki portugallasel Unitedi vorm tõusuteele juhtida.