Siiamaani pidid mängijad oma jalanõude disainimisel piirduma meeskonna värvidega. Edaspidi on neil selles osas aga vabad käed. Foto: AFP/Scanpix
Korvpall
29. august 2018, 11:21

VÄRVILISED PAPUD! NBA kaotas piirangud mängijate jalavarjude osas

Esmakordselt liiga ajaloos lubab korvpalliliiga NBA oma mängijatel kanda mistahes värvi jalanõusid. Maailma juhtivaim korvpalliliiga võttis sellise otsuse vastu, et tulla mängijate soovidele rohkem vastu. 

Ajalooliselt pidid mängijate jalanõud olema 51% ulatuses olema kas mustad või valged ning sinna juurde võis põimida meeskonna värve, sõltuvalt kas tegemist oli kodu- või võõrsil mänguga. 

Hooajal 1984-85 sai Michael Jordan liigalt karmi hoiatuskirja, mis keelas tal Bullsi särgis (kelle põhivärvid on valge ja punane) kanda mustvalgeid Air Jordan 1 jalanõusid. 

Nullnullindate lõpus lubas NBA juba ühevärvilisi jalanõusid (Bullsi mehed võisid kanda üleni punaseid tosse) ning disainida ketse meeskonna toonides. 2012. aastast alates on liiga lubanud erinevate sündmuste ja tähtpäevade, näiteks jõulude, Halloweeni ja mustanahaliste ajalookuu (Black History Month) puhul spetsiaalseid jalavarje. 

Kuigi värvide osas anti mängijatele vabad käed, ei saa pallurid siiski kõike oma tossudele panna. Erinevad kirjutised ja logod peavad jätkuvalt olema liiga poolt varasemalt  heaks kiidetud. Vastasel juhul tuleb palluritel oma rahakotti kergendada.