Kuvatõmmis.
Tennis
29. august 2018, 15:50

VIDEO | TOPELTSTANDARDID! Särgi õigetpidi pööranud naistennisist sai karistada, palja ülakehaga Djokovici ei noominud keegi (13)

Kui meeste ja naiste auhinnarahade võrdsuse osas võiksid teised spordialad tenniselt eeskujuvõtta, siis paraku pole armastatud reketmäng nii eeskujulik igas valdkonnas. 

Öösel vastu tänast juhtus US Openil intsident, mis ajas tagajalgadele kõik naiste spordi eest (ja üldse naiste õiguste) eest võitlevad inimesed. Nimelt sai prantslanna Alize Cornet naiste üksikmängus karistada selle eest, et pööras väljakul ümber tagurpidi selga pandud särgi. 

Cornet oli kohtumises rootslanna Johanna Larssoniga äsja naasnud kümneminutilisel kuumapausilt, kui sai väljakule astudes aru, et oli endale särgi kogemata valepidi selga pannud. Olukorra lahendamiseks ei hakanud prantslanna rohkem aega raiskama ning otsustas ürbi kärmelt seljast võtta ning õigetpidi pöörata. Selline käitumine tõi Cornet'le mängu peakohtuniku poolt kaasa aga code violation'i ehk koodeksirikkumise.

Nimelt ei ole naismängijatel lubatud väljakul olles särki seljast võtta, isegi kui neil on seljas rinnahoidja nagu prantslannal ka oli. 

Esimese rikkumise tõttu pääses Cornet küll vaid hoiatusega ega kaotanud ühtegi punkti, kuid prantslanna läks sellegipoolest kohtunikult aru pärima, mille eest teda karistati. 

Sotsiaalmeedias põhjustas peakohtuniku määratud karistus suure pahameeletormi. Nimelt oli Novak Djokovic samal päeval oma matšis kahe geimi vahepeal palavuse tõttu pikka aega särgita, kuid endist maailma esireketit ei karistanud tema käitumise tõttu mitte keegi. Samamoodi vahetas väljakul oma särki vanameister Roger Federer. 

Foto: Särgita Novak Djokovic. (AFP/Scanpix)

Prantslanna kaotas kolmesetilise matši 6:4, 3:6, 2:6.