Henrik Pürg (nr 24).Foto: Martin Ahven
Jalgpall
29. august 2018, 23:02

Nõmme Kaljust lahkumisest: "Lõpuks saime kõik ilusti ära räägitud, oli täiesti okei lahkuminek."

Võiduvärava autor Henrik Pürg: esimene derbivärav üldse, väga magus!

FC Flora alistas meistrivõistluste 25. voorus koduväljakul FCI Levadia tulemusega 3:0. Võiduvärava sepistas 36. minutil Gert Kamsi nurgalöögi järel peaga keskkaitsja Henrik Pürg.

"Võib öelda küll, et tüüpiline keskkaitsja värav. Kus mul neid veel tull saab!? Tähtis värav, tänu sellele saime parema initsiatiivi enda kätte," lausus Pürg ajakirjanikele. "Esimene derbivärav üldse, väga magus!"

Ta lisas, et tegu oli pigem kokkulepitud liikumise kui loomingulise momendiga. Ent tema avanemise maha maganud vastase keskkaitsja Igor Dudarevi tegutsemist ta kommenteerida ei osanud või tahtnud. "Ei oska öelda, läksin lihtsalt oma tööd tegema, jälgisin palli."

Nii viis Henrik Pürg Flora 1:0 juhtima. Foto: Martin Ahven

Pühapäeval ootab Florat reis Nõmmele, kus neid võõrustab tabeliliider ja Pürgi kauaaegne koduklubi Kalju, kust ta suvel mõõdukalt suure kära saatel Florasse siirdus.

"Eks ikka [tule eriline mäng]. Päris palju aastaid sai veedetud Kaljus, klubi vastu on ikkagi suur austus. Lõpuks saime kõik ilusti ära räägitud, oli täiesti okei lahkuminek."

Ta lisas, et on siiamaani klubivahetusega rahul.

Flora peatreener Jürgen Henn naljatas mõni minut varem toimunud intervjuus, et Pürg on nende skaut. "Midagi [oskan öelda] küll, samas Kalju pole aastatega väga palju strateegiat muutnud. Üldiselt on teada, kuidas nad mängivad. Füüsiline ja küllaltki otsekohene jalgpall."

Ent kas individuaalselt on vanade treeningkaaslaste vastu lihtsam tegutseda kui näiteks levadialaste? "Nii ja naa. Nemad teavad mind ka. 50-50 asi, parem jääb peale lihtsalt."

Kas see, et mängukeelu all ründajat Liliut pole, on teile suur abi? "Aga [viimati vigastatud olnud Rimo] Hunt on äkki, nii et..."