Esapekka Lappi kihutab mööda Saksamaa teid. Foto: Red Bull Content Pool
WRC
30. august 2018, 14:07

Tiimikaaslane võrdles end Tänakuga: loodetavasti ei kulu minul kuut aastat, et sellisele tasemele tõusta

27aastane Soome rallitalent Esapekka Lappi (Toyota) jääb tänavu tiimikaaslase Ott Tänaku varju, kuid loodab peagi ise MM-tiitli eest võitlema hakata.

Kesk-Soomest pärit Lappi CV on noore mehe kohta võimas: kardisõidu (2007) ja ralli (2012) Soome meister, ralli Euroopa meister (2014) ja WRC2 klassi maailmameister (2016). Pole kahtlustki, et ootused on kõrged ka WRC maailmas. Mullu võitis ta kodumaal peetud etapi, tänavu on käimas esimene täispikk WRC hooaeg. Kokku on ta MM-sarja kõige kangemate autode hulgas poodiumil käinud kolm korda.

Esapekka Lappi on MM-sarjas juba kolm korda poodiumil käinud. Foto: Red Bull Content Pool

Kuigi Lappi areng jätkub üsna tormilise hooga, on tänavu Toyota tiimi kindel esinumber olnud Tänak. Lappi sõnas rallit.fi-le antud intervjuus, et loomulikult tahaks ta kiirem olla, kuid tegelikult ei saagi ta loota, et esimesel täispikal WRC-hooajal Tänakust parem on. Praegu lahutab eestlast ja soomlast 48 punkti.

"Muidugi tahaksin temaga võrdne või kiirem olla. Kui aga reaalselt mõelda, siis ma ei peagi veel samal tasemel olema. Samas loodan, et minul ei kulu kuut aastat, et sellisele tasemele tõusta," ütles Lappi läbi nalja.

Ta vihjas tõsiasjale, et Tänak tegi M-Spordi WRC autol MM-sarja debüüdi 2011. aastal, kuid tõelise läbilöögini jõudis mullu ehk kuus aastat hiljem. 

MM-sarja üldseis.

Juunis andis Lappi Õhtulehele pikema intervjuu, kus samuti Tänakuga paralleele tõmbas. „Olen talent olnud juba kümme kuradi aastat! Ma ei kujuta ette, millal suudan lõpuks tõestada, et olen kogu seda juttu väärt. Õnneks arenesime eelmisel aastal päris kiiresti. Tänavu tahan kokkuvõttes olla esikuuikus ja praegu olen viies, mis on üsna okei,“ arutles Lappi. 

„Ka Tänak ei hakanud kohe võitma. Rallimaailmas on vaja aega, et kõigega harjuda. Kogemused maksavad ja pidevalt peab arenema.“ Samas tunnistas soomlane, et aeg-ajalt tunneb ta end juba vana kalana, kuid sellest ei piisa. „Mõnel etapil olen totaalselt s*tt ja see ajab mind närvi.“