Kelly Sildaru pargisõidu treeningul.Foto: Graeme Murray/Red Bull Content Pool
Talisport
31. august 2018, 06:40

KULDNE DUUBEL! Kelly Sildaru tuli trumpalal teist korda juunioride maailmameistriks (16)

Uus-Meremaal Cardronas peetavatel freestyle-suusatamise juunioride MMil võitis Kelly Sildaru naiste pargisõidus kindla kuldmedali, kaitstes sellega 2017. aastal võidetud tiitlit. Kokku on ta juunioride MMidelt võitnud kolm kulda ja ühe hõbeda.

Tiitlikaitsjana starti tulnud Sildaru kogus juba avakatsel 95,2 punkti, mida oli 11,2 silma võrra rohkem kui lähimal jälitajal Anastassia Tatalinal. Teises ja kolmandas voorus sai 16aastane eestlanna kohtunikelt vastavalt 92,6 ja 93,6 punkti.

Eelmisel nädalal ligi aasta kestnud vigastuspausilt naasnud Sildaru võistles pargisõidus viimati mullu Cardronas peetud MK-etapil. Ka siis jäi kahekordne X-mängude tšempion alistamatuks.

Hõbemedalile tuli Big Airi hüpetel kuldmedali võitnud Tatalina, kes sai viimasel katsel kirja 90 punkti. Kolmandaks langes viimase vooruga jaapanlanna Kokone Kondo. Tema parimaks jäi teisel katsel teenitud 87 punkti.

Finaali tulemused:

Samuti täna peetud kvalifikatsioonis oli Sildaru edu napim. Ta sai kohtunikelt 91,2 punkti, Tatalina järgnes 89,4 ja Kondo 88 silmaga.

Eestlanna kaitseb juunioride MMi tiitlit ka rennisõidus. Ajakava järgi toimub kvalifikatsioon Eesti aja järgi ööl vastu pühapäeva ja finaal ööl vastu teisipäeva. Lisaks teeb Sildaru kaasa Big Airi hüpete MK-etapil (kvalifikatsioon 5. septembril ja finaal 7. septembril).