Foto: Reuters/Scanpix
Film
31. august 2018, 16:24

ÕL VENEETSIAS | NAGU FILMIS: Ryan Gosling saabus festivalile gondlis

Ryan Goslingu saabumine Veneetsia filmifestivalile on täiesti pööraseks ajanud nii korraldajad kui ka fännid. Gosling, kes on festivalil linastuva filmi "First Man" staar, naudib aga melu täiel rinnal.

Goslingu saabumine Lido saarele Veneetsias ajas mehe fännid juba varavalges kanali äärde, et hõivata parem koht, kust mehe saabumist näha. Ehkki esialgu on kogunevat rahvast raske mõista – mees saabub ju silme ette vaid kuni minutiks – saan peagi aru, et ootamine on siin kui seltskonnasport. Justnagu ralli, kus autod paari sekundiga mööda tuhisevad, aga rahvas ikka jube entusiastlikult mitu päeva raja ääres viitsib veeta. 

Turvanõuded on karmid – nagu sellistel festivalidel ikka – ega luba staaril kanali ääres fänne rõõmustada. Küll aga ei pea mees paljuks teatrimaja ees inimestega selfisid klõpsata ja autogramme jagada. Muide, selleks on mitukümmend inimest juba hommikul kohad sisse seadnud, et piirde taga kõige parem koht saada.

KLÕPS JA KUULSAKS: blond naine, kelle kaamera Gosling haaras, sai pärast meedialegi emotsioone õnnehetkest jagada. Foto: AP/Scanpix

Mõnel läheb õnneks, mõni jääb ootama järgmist korda, kui oma lemmikut näha võib. Goslingu puhul oli neid võimalusi mitu, ka õhtuse esilinastuse ajal, mil mees oma 70ndate stiilis ülikonna šiki smokingu vastu vahetas

Muide, fotograafid, kes on saanud loa punase vaiba ääres pildistada, peavad töötama väga kitsastes tingimustes. Igale piltnikule on määratud oma koht, millest pole lubatud sammugi paremale või vasakule astuda. Kuidas aga kümnete konkurentide kõrval parimaid kaadreid saada? Üks võimalus on näiteks vaibal säravat staari lihtsalt nimepidi hõigata. Kui õnneks läheb, siis ta pöörab ja vahel ehk naeratabki.

Foto: Reuters/Scanpix

Gosling kriitilises rollis

75. Veneetsia filmifestivali avalöögi andis "La La Landi" režissööri Damien Chazelle'i uus draama "First Man" ("Esimene inimene") astronaut Neil Armstrongist. Armstrongi rollis on "La La Landi" staar Ryan Gosling.

Kuigi Gosling näis paparatsode ees muretu, saatsid teda filmi esilinastuse eel tugevad kriitikanooled. Paljud ei pidanud Goslingut sugugi Armstrongi rolli vääriliseks! Pärast linastust sai aga suur osa eelarvamusi purustatud. Vähemalt pressikeskus täitus rahulolevate ilmete ja kiitvate kommentaaridega.

Ilmselt tõusis ka Goslingu tuju, sest Veneetsiasse otsustas ta jääda plaanitust pisut kauemaks. 

Eesti filmisõbrad saavad aga Goslingu etteastet ise hinnata juba 12. oktoobril.

Foto: Reuters/Scanpix