Nädala TOP
31. august 2018, 18:04

TOP 5 | Eestlane puhkab nagu president (19)

Kolmveerand eestlastest tegeleb puhkuse ajal ka tööasjadega – kas süüdi on puhkeaega mitte austav ülemus ja kolleegid või eestlase enda pidurdamatu tööind? Igatahes tähendab see, et ka lihtsam kontoritöötaja elab justkui president või riigikogu liige – päris puhkust nagu polegi, on hoopis töökohustustest vabamad perioodid. Ainult et tavaline palgatöötaja saab viimast nautida 28 päeva jagu, rahvasaadik aga terve suve.

Kamp ministreid Kanuti aias

Ülekäte läinud noortekampadega tuleb kahtlemata tegelda teisiti, kui seni tehtud. Paraku ahvatleb palju pahameelt tekitanud olukord Tallinna parkides ja valimiseelne aeg poliitikuid ülepingutamisele. Näiteks pole kellelegi vaja, et kamp ministreid avalikes kohtades patrullimas käiks. Samuti on kahtlane, et enamasti pastakatööd tegema harjunud mupo ametnikele käeraudade kasutamise õiguse andmine tallinlaste turvatunnet oluliselt suurendaks.

Turismimeka Tallinn?

Idee kehtestada Tallinnale turismimaks paneb küsima, mis meie pealinna külastaja lisatasu eest vastu saab. Korras vaatamisväärsused ja puhtad tänavad on loomulikult toredad, ent kas mitte iseenesestmõistetavad? Ehk on just suhtumine, et üheeurone hinnatõus pole ju midagi, viinud meid sinna, et ka soomlane ei pea paljuks sõita puhkuse- ja ostureisile hoopis Lätti. Uhiuutest kaubanduskeskustest jms hoolimata.

Kes tahab juhiks?

Vabaerakonna esimehe tõdemus, et erakond liigub erakorraliste sisevalimiste suunas, tõstatab küsimuse, kes veel peale Herkeli võiks tahta erakonna juhiks, mille liikmeskond on nelja aastaga kasvanud vaid ühe inimese võrra, reiting kukkunud kahe protsendini ja kelle suhtes on usk, et kunagi võiks erakond kanda valitsusvastutust, kahanenud nullini.

Riigipea turnee

Kaljulaidi esimene visiit Narva on täies hoos ning novembriks on plaanitud veel kaks mitmepäevast külastust. Samas, kas tähelepanu koondumine vaid ühele linnale ei saada mitte sõnumit, et Narva vajab eriti terast riiklikku järelevalvet? Küllap jagub igasse Eesti kanti inimesi, kes presidendiga kohtumist väga ootaksid.