Kaia Kanepi näitas head mängu ja alistas eesti juurtega rootslanna.Foto: EPA/Scanpix
Tennis
1. september 2018, 02:10

Võimas Kaia Kanepi murdis end US Openil neljandasse ringi! (10)

US Openil jätkab head minekut Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 44.), kes alistas kolmandas ringis Eesti juurtega rootslanna Rebecca Petersoni (WTA 61.) 6:3, 7:6 (7:3)

Kaia oli esimeses setis ülivõimas ning näitas suurepärast mängu. Servimurded esimeses ja viimases geimis tõid teenitult seti eestlannale. Muuseas oli Kanepi oma servil ülimalt kindel, tehes 0 topeltviga ja esimese servi protsent oli lausa 91. Võrdluseks Petersonil 72%.

Teine sett kulges murrete lainel. Maratongeimides oli kord Vestmann, kord Piibeleht peal, kuid kuues esimeses geimis ei suutnud lõppude lõpuks kumbki servi hoida. Siis suutsid tennisistid oma servi leida ning rohkem servimurdeid selles setis ei nähtud. Matšpalli seisul 6:5 Kaia ära kasutada ei suutnud ning teise seti võitja pidi selguma kiires lõppmängus.

Seal näitas enesekindlust ja külma närvi kogenud, vastasest kümme aastat vanem Kanepi. 23aastane rootslanna oli püstihädas ning esimesed viis punkti noppis Kaia probleemideta endale. 2 tundi ja 2 minutit kestnud matš lõppes eestlanna 6:3, 7:6 (7:3) võiduga

Mõlemas setis tuli teha ka mõneminutiline paus, sest kerge vihma tõttu oli vaja väljakut kuivatada. Õnneks suuremaks sajuks siiski ei läinud ning pikka passimist ei olnud.

Järgmises ringis ootab Kanepit ees Williams. Kas Serena või Venus, selgub õdede omavahelises mõõduvõtus.