Tommi Mäkinen.Foto: McKlein/TGR
WRC
1. september 2018, 12:24

Toyota annab MM-sarja põnevuse huvides konkurentidele armu

Toyota autoralli MM-sarja meeskonna juht Tommi Mäkinen ütles Ilta-Sanomatile, et on praeguse seisuga rahul ja meeskonnas suuri muutuseid ei kavanda.

Toyotal on tulevaks aastaks leping Ott Tänakuga, sel hooajal sõidavad tiimis ka soomlased Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

"Olen olukorraga rahul. Jari-Matti ja Esapekka on suutelised poodiumile sõitma ja Ott võib võita igal pool. Aga praegu meil nendega veel lepingut pole," rääkis Mäkinen.

Mida arvab Mäkinen kuulujuttudest, milles Lappit seostatakse Citroeniga? "Kindlasti on seal mingi tõepõhi all, sest Citroenil on häid sõitjaid hädasti tarvis. Kõige suurem küsimus on loomulikult see, mida teeb Sebastien Ogier," vastas ta.

Mäkineni sõnul pole tiimidel lihtne seis, sest häid sõitjaid leidub, aga mitte piisavalt.

"Tipp on päris kitsas. Kui MM-sarjaga liituks uus tiim, oleks neil keeruline kogenud ja kiireid sõitjaid palgata. Kui ma tahaksin kokku panna supertiimi, siis mõtleksin loomulikult Ogier' ja Thierry Neuville'i peale, aga kas see oleks WRC jaoks hea variant? Sari muutuks siis päris igavaks," lausus neljakordne maailmameister.