Uroš Lukovic Tartu särgis.Foto: Tairo Lutter
Korvpall
1. september 2018, 14:35

TUHKATRIINULUGU! Omal ajal Tartu Rockis põrunud koljat valiti Serbia koondisesse ja võib Eesti vastu platsile joosta (2)

Serbia korvpallikoondise peatreener Aleksandar Djordjevic teatas 16 nime, kes hakkavad valmistuma septembri keskel Kreeka ja Eestiga peetavateks MM-valikmängudeks. Kreekaga kohtutakse 13. septembril Kreeta saarel, Eestit võõrustatakse kolm päeva hiljem Belgradis.

Teiste seas mahtus valikusse 2013. aastal toonast Tartu Ülikool/Rocki esindanud Uroš Lukovic. 213 cm pikkuse koljati karjäär kestis Eestis vaid paar kuud, sest novembri keskel soovis ta meeskonnast ära minna. Pärast Lukovici lahkumist ja leedulase Vilmantas Dilyse liitumist hakkas Rock sealjuures oluliselt paremini mängima.

Nüüdseks on Lukovic ennast korralikult üles töötanud. Hooajal 2016/2017 kuulus ta Belgradi Partizani ridadesse ja mullu esindas ta Bari Mornarit, mis tuli üllatuslikult Montenegro meistriks. Samas klubis mängis ka pikalt Eesti liigas ilma teinud Brandis Raley-Ross.

Kas Lukovic mahub 12 palluri sekka, kelle Serbia mängupäevaks üles annab, pole siiski selge. Ülejäänud nimekirja vaadates tundub see ebatõenäoline, aga lisaks talle on koondises puhtaid tsentreid vaid kaks: Miroslav Raduljica ja Nikola Milutinov. Kui emb-kumb neist vigastada saab või puhata soovib, peaks Lukovicile tee valla olema.

Serbia koondis mängudeks Kreeka ja Eestiga: Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica, Nemanja Nedovic, Dragan Milosavljevic, Nikola Kalinic, Stefan Jovic, Vladimir Lucic, Stevan Jelovac, Marko Simonovic, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Vasilije Micic, Aleksa Avramović, Dejan Todorovic, Uroš Lukovic, Ilija Dokovic.