Grete Gaim.Foto: Estonian Biathlon Team
Talisport
1. september 2018, 15:19

Eesti meistriks tulnud Grete Gaim liigub õiges suunas

Täna jagati Otepääl välja suvise laskesuusatamise sprindietappide Eesti meistritiitlid. Naiste 7,5 km sprindietapil krooniti meistriks Grete Gaim (23.32; 0+2), meeste 10 km sprindi võitis Martin Remmelg (25.53; 1+0).  Kui esimese tiiru läbis Gaim puhaste paberitega, siis püstitiirus tuli vastu võtta kaks trahviringi. Täpselt samamoodi tegutses tiirudes teiseks tulnud Regina Oja (+0,40; 0+2). Pronksmedali sai täna kaela Meril Beilmann (+0,45), kellel tiirudes kogunes eksimusi kokku kolm (1+2). Gaim oli oma tänase tulemusega rahul, kuid tunnistas, et mõnevõrra tuli tiitel üllatusena. “Tänane oli positiivne üllatus minu jaoks. Suuri järeldusi siit muidugi ei ole mõtet teha, aga seda saab järeldada, et liigun õiges suunas,” sõnas Gaim.

Võrreldes eelmisel nädalal toimunud suvebiatloni MM-iga tundis Gaim, et suutis täna end paremini realiseerida: “Kuigi füüsiliselt oli tunne ka eelmisel nädalal MMil hea, siis täna siin kodus suutsin end paremini kokku võtta,” sõnas värske Eesti meister.

Homme toimuvatele jälitussõitudele läheb Gaim vastu rahuliku  meelega: “Tuleb säilitada rahu, anda endast maksimum ja keskenduda sooritusele.”

Ajaga 25.53 võttis Rene Zahkna ja Kalev Ermitsa ees meeste 10 km sprindistantsi võidu Martin Remmelg, kellel kahe tiiru peale kokku tuli vaid üks eksimus (1+0). Teiseks tulnud Zahkna eksis kokku kolmel korral (2+1) ja pidi vastu võtma 17 sekundilise kaotuse. Poodiumi kolmanda astme hõivas Ermits (+1.07; 3+1).

Tänasest võidust näeb Remmelg eelkõige tagasisidet oma ettevalmistusele. “Ettevalmistus on sujunud plaanipäraselt. Kuigi suviste võistluste pealt on keeruline suuri järeldusi teha, siis saab öelda, et koondise tase on küllaltki ühtlane,” sõnas Remmelg.

Tänase osas peab Remmelg selgelt oma edu pandiks laskmist: “Kui protokolli vaadata, siis on näha, et valdav enamus lasi kolm ja enam trahvi. Kindlasti oli laskmine täna minu trumbiks,” kinnitas Remmelg.

Homme, 2. septembril toimuvad Otepääl Tehvandil jälitussõidud. Start antakse kell 10.15.