Rene Zahkna ja Meril Beilmann.Foto: Estonian Biathlon Team
Talisport
2. september 2018, 16:01

Eesti meistriks kroonitud Beilmann: eilne kukkumine ajas sportlikku viha täis

Täna selgitati Tehvandil välja suvebiatloni Eesti meistrid jälitussõidus. Rene Zahkna (35.54; 3) tegi võrreldes eilsega vigade paranduse, vahetades sprindietapi hõbemedali täna kullakarva auhinna vastu. Naiste arvestuses tõusis eilselt kolmandalt kohalt esimesele Meril Beilmann (29.09; 1).Naiste võistlus pakkus täna äärmiselt põneva võistluse, kus võitja selgitati välja alles viimases lasketiirus. Eile sprindietapil võidutsenud Gaim täna tiirudes vaid ühe eksimuse teinud Beilmanni (0+0+1+0) vastu ei saanud ja pidi vastu võtma hõbemedali (+0,33; 0+2+0+1). Pronksmedali sai kaela Regina Oja (+0,47; 0+0+1+1)."Tänane võistlus oli üks huvitavamaid jälitussõite, mis ma Eesti meistrivõistlustel teinud olen. Liidrid vahetusid kogu aeg ja põnevust jagus viimase tiiruni kõikide medalite peale," jagas Beilmann vahetuid emotsioone. Kui eilse võistluse rikkus Beilmanni jaoks kukkumine viimasel ringil, siis täna on sportlane kahtlemata sooritusega rahul: "Eilne kukkumine ajas mind

"Suvine pool on otsa saanud. Nüüd hakkame valmistuma talveks, treeningud muutuvad. Siiani näitavad märgid, et ettevalmistus on sujunud nii nagu peab. Nüüd on tähtis arutada koos treeneriga läbi need kohad, mis vajaksid veel lihvimist," lausus Beilmann.

Nii nagu naiste arvestuses, vahetasid ka mehed poodiumil kohad. Eile hõbemedalile tulnud Zahkna sai täna kaela kuldmedali (35.54; 0+0+1+2), Martin Remmelg aga pidi leppima hõbedaga (+1.26; 2+1+2+3). Poodiumi kolmanda astme hõivas Kauri Kõiv (+1.45, 0+1+0+1).

"Sõidupool oli mulle isegi üllatuslik. Remmelg sõitis täna selgelt paremini, aga ta andis mulle esimeses tiirus oma kahe trahviga võimaluse. Minul õnnestus esimene tiir läbida nulliga. Plaan oli selline, et sõidan eest ära, kuid Martin näitas ikka väga head kiirust ja lõpuks jäi asi puhtalt tiirude peale," analüüsis Zahkna tänast võistlust.

Kuivõrd suvised võistlused on heaks kontrolliks ettevalmistusele, sai Zahkna täna kinnitust, et ollakse õigel teel: "Muidugi on kolm kuud veel minna võistlushooajani ja kõike võib ette tulla, kuid praegu tunnen, et minu tase on võrreldes varasemaga tõusnud," sõnas Zahkna.

Vanusegruppide võitjad
Neiud 17 – Demi Heinsoo
Neiud 19 – Ksenia Pribõlovskaja
Naised 21 – Ieva Puce (LAT)
Noormehed 17 – Mark Iljin
Noormehed 19 – Joosep Perv
Mehed 21 – Edgars Mise (LAT)