Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting.Foto: Aldo Luud
Käsipall
2. september 2018, 15:12

Kalmer Musting euroviigist: teisel poolajal põrusime (2)

Põlva Serviti käsipallimeeskond alustas 18. järjestikust eurohooaega kodusaalis 26:26 viigiga šveitslaste BSV Berni vastu. Serviti peatreener Kalmer Musting leiab, et nüüd on trumbid EHFi karikasarja teise eelringi pääsu osas Šveitsi mulluse neljanda käes.  

„Nii pessimistlik ei saa olla, et minna võõrsile kordusmängule edasipääsuvõimalusteta,“ lausus Musting mängujärgsel hommikul Õhtulehele. „Šanss kindlasti on, aga tunduvalt väiksem kui enne esimest mängu.“

Ta viitab siinkohal eelkõige Berni uhiuuele ja uhkele kodusaalile, mille pilgeni täis tribüünid (umbes 1500 pealtvaatajat) aitasid meeskonna paar päeva varem Šveitsi liigas tiitlikaitsja Thuni Wackeri vastu 27:27 viigini. Servitil endal jäi Mesikäpa halli tugi seekord tulemuseks vormistamata. 

„Meiegi oleme üks selline võistkond, kes on tavaliselt eurosarjas esinenud kodus paremini,“ tõdes Musting. „Üksikuid sähvatusi võõrsil on olnud, aga jah, ega kõige parem tunne ei ole. Emotsionaalne tasand on vastasel oma saalis kindlasti suurem.“

 

Laupäevane viik valmistab põlvakatele pettumust eelkõige seetõttu, et avapoolaeg suudeti hästi toiminud 5-1 kaitseformatsiooni toel 15:10 võita, kuid teisel perioodil jäädi hätta nii rünnakul kui ka kaitses. 

„Teisel poolajal põrusime,“ hindas Musting. Enim kripeldab tal võimaluste kehv realiseerimine. „Ega 100% ei saagi õnnestuda, aga kodus peab paremini realiseerima. Nemad jätsid ka olukordi panemata, aga meie väravavaht Eston Varusk mängis oma koha superhästi välja. Ta tõrjus ühe seitsme meetri karistusviske ning võttis 1vs1 olukordi ka rohkem kui vastaste väravavaht (Bosnia ja Hertsegoviina koondislane Edin Tatar - M.T.). Aga mängisime kodus, siit pidanuks mõneväravalise võidu saama.“

Kuivõrd Eestis pole liigahooaeg veel alanud, kummitasid Servitit ka mõned loogilised probleemid. „Mehed pole veel üksteisega harjunud, mänguladususest jääb puudu. Kohati oleks vaja rünnakule minna kõrgema tempoga ning positsioonirünnakulgi tempot kruvida,“ loetles Musting vajakajäämisi.

Aga sõrmeotsaga raputas ta tuhka ka enda pähe. Nimelt jäi kogenud treener enda sõnul teisel poolajal kaitseformatsiooni muutmisega lootusetult hiljaks ega taibanud õigel hetkel seitsmendat väljakumängijat puurivahi asemel rünnakule saata.  

Serviti parimad väravakütid olid Henri Sillaste kuue ja Ivan Telepnev nelja väravaga. Vastaste resultatiivseimatena viskasid Tobias Baumgartner ja portugallane Pedro Spinola seitse väravat.

Eestlaste võimalus vigade paranduseks avaneb tuleval laupäeval, kui samad meeskonnad kohtuvad Šveitsis. Paari võitja kohtub järgmises ringis Venemaa mulluse hõbedaklubi Moskva Spartakiga.