Kaidi Kivioja (keskel).Foto: Reigo Teervalt
Spordivaria
2. september 2018, 15:40

Võidust jäi puudu 2 sekundit!

Võimsa soorituse teinud Kivioja tõusis esmakordselt MK-etapil poodiumile (2)

Karlovy Varys toimunud triatloni maailmakarikaetapil teisena finišeerinud Kaidi Kivioja tõusis esmakordselt MK-sarjas poodiumile. Olümpiadistantsi ajaga 2:08.24 läbinud Kiviojal jäi võidust puudu kõigest kaks sekundit.

Pärast 1,5 km pikkust ujumisdistantsi asus Kivioja konkurente jälitama 34. kohalt, kaotust liidrile Lucy Hallile üks minut ja 27 sekundit. Juba kolmandiku rattadistantsi järel oli Kivioja kindlalt peagrupis, tõustes mitmel korral ka grupi etteotsa teisele ja kolmandale kohale. Jooksikuna ees liikunud Halliga oli grupi vahe enam kui 50 sekundit, ent teise vahetusalasse jõudes oli vahe kahanenud kõigest 8 sekundile. 

Vahetusalast 10 km jooksurajale sööstis Kivioja kuuendalt positsioonil, kuid tõusis esimese kahe kilomeetriga võistlejaterivi etteotsa. Peagi eraldus Kivioja juhtimisel kolmik, kuhu lisaks eestlannale kuulusid veel itaallanna Annamaria Mazzetti ja tšehhitar Vendula Frintova. Ülejäänud sportlastel enam kõrgesse mängu naasta ei õnnestunudki.

Poodiumikohad jaotati liiderkolmiku vahe viimasel 300 meetril, kus kõige väledamaid jalgu näitas Frintova. Võiduaeg 2 tundi 8 minutit ja 22 sekundit oli kahe sekundi võrra nobedam teisena finišeerinud Kiviojast, kolmandaks jäetud Mazzetti kaotus oli 5 sekundit.

Kiviojale oli see karjääris esmakordne tõusta MK-etapil poodiumile, varasemalt oli tal ette näidata 5. koht kaheaasta taguselt Mehhiko etapilt. Tänavusest hooajast on Kiviojal olemas ka tiitlivõistluste medal, sprindi EM-i pronks.